ŠAKAČKI OBRAČUN

Sramotna scena u Kukočevim Bullsima; suigrač prebio i teško ozlijedio Crnogorca!

18.10.2017 u 15:01

Bionic
Reading

Sramotna scena dogodila se na treningu Chicago Bullsa uoči početka nove, 72. po redu, NBA sezone

Uoči gostovanja šesterostrukih NBA prvaka kod Toronto Raptorsa Crnogorac sa španjolskom putovnicom Nikola Mirotić, koji je ljetos potpisao ugovor na dvije godine vrijedan 27 milijuna dolara, završio je u bolnici i upitno je kada će moći opet igrati za Bullse.

No, za to nije kriva ozljeda s treninga ili pripremne utakmice nego incident koji se dogodio na treningu Bullsa u utorak kada je 22-godišnji Bobby Portis nokautirao i teško ozlijedio Mirotića. Šakačkom obračunu prethodila je verbalna svađa, a završilo je tako što je Mirotić završio u bolnici sa slomljenom jagodičnom kosti na licu te potresom mozga. Navodno su igrači Bullsa, koji su svjedočili ovom incidentu, još uvijek u šoku. Mirotića zbog teških ozljeda čeka operacija lica i dug oporavak, a Portisa drastična kazna. Prema prvim najavama čeka ga otpuštanje iz kluba ili duga suspenzija bez plaće.

Tako ionako oslabljeni Bullsi, u kojima funkciju savjetnika predsjednika obavlja hrvatska legenda Toni Kukoč, u sezonu ulaze slabiji nego ikad. Poziciju četvorke, na kojoj igraju Mirotić i Portis, popunit će mladi Finac Lauri Markkanen koji je u lipnju od strane Bullsa izabran na NBA draftu (zamjena s Minnesotom).

  • +10
Legendarni hrvatski košarkaši nekad i sad Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX