ep u rukometu 2022.

[FOTO] Danci su u dramatičnoj utakmici nakon produžetka svladali Francuze i osvojili brončanu medalju

Bionic
Reading

Rukometna reprezentacija Danske osvojila je treće mjesto na Europskom prvenstvu nakon što je u susretu za broncu u Budimpešti nakon produžetaka pobijedila Francusku 35:32 (29:29, 13:14)

Bio je to okršaj aktualnih olimpijskih prvaka Francuza, te aktualnih svjetskih prvaka Danaca, a na koncu su slavili Danci. Dancima je to sedma medalja s Europskih prvenstava pri čemu četvrta bronca nakon što su treći bili na tri uzastopna Eura (2002., 2004., 2006.).

Dansku su do pobjede predvodili Jacob Holm s 10, Niclas Vest Kirkelokke s pet, Rasmus Lauge s četiri gola, te sjajni golman Niklas Landin s čak 18 obrana.

Kod Francuza najefikasniji su bili Kentin Mahe s osam, te Hugo Descat sa sedam golova, dok je golman Vincent Gerard imao 17 obrana.

Francuska je bolje ušla u susret i nakon 12 minuta igre vodila je 9:5. No, Danci su u nastavku zaigrali daleko bolje i do poluvremena su smanjili na samo gol zaostatka (14:13).

U prvih deset minuta nastavka Danska je uspjela okrenuti rezultat i stići do tri gola prednosti (22:19). Uzvratila je Francuska i u posljednjih deset minuta ušla je s dva gola viška (26:24).

  • +19
Danska - Francuska, utakmica za broncu na Euru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Međutim, četiri minute prije kraja Danska je izjednačila na 28:28, a pogotkom Lassea Svana minutu prije kraja i do vodstva 29:28. Izjednačio je Dika Mem 30 sekundi prije kraja susreta, a u preostalom vremenu Danci nisu uspjeli zabiti za pobjedu. Udarac Hansa Arona Mensinga Francuzi su uspjeli blokirati pa je susret otišao u produžetak.

Danska je prvi produžetak otvorila 3:0 golovima Rasmusa Laugea (2) i Jacoba Tandrupa, a Francuzima je nadu vratio Kentin Mahe smanjivši na 30:32. Međutim, kada je Jacob Holm vratio na tri gola razlike, bila je to prednost koju Danska više nije ispuštala, na koncu je završilo 35:32.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal