RAZOČARANI

Sramotan napad na legendu švedskog nogometa

22.11.2016 u 09:06

Bionic
Reading

Henrik Larsson (45) proživljava teške dane. Jedan od najvećih švedskih nogometaša svih vremena nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, no ne ide mu baš najbolje

Doigravanje za ostanak u prvoj švedskoj ligi bilo je prilično stresno za bivšeg napadača Celtica, Barcelone, Manchester Uniteda i jednog od najboljih švedskih nogometaša svih vremena. Henrik Larsson se prije pet godina odlučio okušati u trenerskim vodama, a proteklog je vikenda okusio sve negativne strane ovog posla.

Larssonov Helsingborg izgubio je doma u odlučujućoj utakmici za ostanak od Halmstada 2:1, a razočarani domaći navijači napali su Larssona i njegova sina Jordana

Po završetku utakmice maskirani navijači Helsingborga utrčali su na travnjak i skinuli dres s mladoga Jordana i verbalno se suprotstavili Henriku. To je samo posljednji u nizu incidenata na švedskim stadionima ove godine u kojima su se navijači jedne momčadi i fizički obračunavali s igračima suparničkog sastava.

'Onima koji utrčavaju na travnjak trebalo bi biti zabranjeno dolaziti na stadione, a redari bi moraju sprečavati gledatelje u namjeri da ulaze na teren', rekao je švedski ministar unutarnjih poslova Anders Ygeman.