SUKOB NA TRIBINAMA

Sramotan incident na teniskom meču u Cincinnatiju; agresivni zaštitar krenuo u obračun s navijačicom, a sve je zakuhala ruska tenisačica

16.08.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Na meču kvalifikacija za WTA Cincinnati, između ruskih tenisačica Ane Kalinskaje i Anastasije Potapove, dogodio se incident

Njihov meč je promatrala djevojka po imenu Lola koja je bila ogrnuta ukrajinskom zastavom, a na glavi je imala ukrajinsku krunu s cvjetnim vijencem.

U tišini je promatrala meč, ali njezina obilježja zasmetala su jednoj od tenisačica koja se potužila sutkinji. Sutkinja Morgane Lara prišla je Loli i rekla da 'nije lijepo' imati zastavu na tribinama, dok je navijačica uzvratila da 'nije lijepo napasti državu'.

Stvari su eskalirale kada je jedan od službenika osiguranja turnira postao 'agresivan' i zaprijetio da će pozvati policiju ako ne napusti tribine.

Ostali gledatelji na terenu stali su u obranu Lole i pozivali se na slobodu govora. Pola sata kasnije, prišao joj je šef osiguranja turnira zbog veličine njezine zastave, koja je bila iznad propisanih mjera.

Lolu je na kraju zaštitar odveo do njezina automobila i natjerao ju je da ostavi zastavu prije nego što se vratila gledati meč.