LIGUE 1

Sramota PSG-a za kraj Messijeve ere; Clermont ovo nije mogao ni sanjati

03.06.2023 u 23:52

Bionic
Reading

Francuska Ligue 1 okončana je ove subote utakmicama 38. kola. Prvak PSG se domaćim porazom od Clermonta (2:3) oprostio od Lionela Messija i Sergija Ramosa, Auxerre je ispao iz lige, a Nantes se spasio u posljednji tren

PSG je u posljednjem, 38. kolu Ligue 1 poražen na Parku prinčeva od Clermonta s 3:2. Oproštajna utakmica Lionela Messija i Sergija Ramosa završena je porazom, uz zvižduke Argentincu.

PSG je dobro ušao u utakmicu. Golovima Ramosa u 16. minuti i Mbappéa s 11 metara u 21. minuti došli su do 2:0 i činilo se kako će Parižani lagano doći do pobjede.

Ipak, igrači Clermonta nisu mislili tako, te su već do poluvremena izjednačili. U 24. minuti Gastien je iskoristio lošu reakciju Verrattija i Donnarumme i smanjio na 1:2.

Imali su gosti u 37. minuti veliku priliku za izjednačenje. Dosuđen je penal, ali se Kyei obrukao i pucao je jako loše. No, ono što nisu zabili tada, uspjeli su u prvoj minuti sudačke nadoknade. Alžirac Zeffane zabio je za 2:2.

U nastavku je bilo dobrih prigoda na obje strane, a u 63. minuti Clermont je stigao do vodstva. Kyei je iskupio za promašeni penal, iskoristio je priliku i postigao gol za 3:2.

To je bio konačni rezultat utakmice koja će ostati upamćena po oproštaju dvojice velikih igrača.

Standings provided by Sofascore

Nogometaši Nantesa domaćom pobjedom 1:0 protiv Angersa izborili su se za ostanak u elitnom razredu francuskog klupskog nogometa iz kojeg se ponovno među drugoligaše presilio Auxerre nakon domaćeg poraza (1:3) od Lensa, i tako se pridružio Ajacciju, Troyesu i Angersu koji su već odavno izgubili izglede za ostanak u Ligue 1.

Pogodak vrijedan ostanka među prvoligašima za Nantes je postigao Kamerunac Ignatius Ganago već u 16. minuti utakmice. Kanarinci su izdržali da ne do kraja utakmice ne prime pogodak, što im je donijelo prvu prvenstvenu pobjedu nakon 14 utakmica i četiri mjeseca čekanja. Stigla je u pravom trenutku.

Nantesu je trebao i poraz Auxerrea koji se dogodio zahvaljujući pobjede žednim nogometašima Lensa koji su slavili s 3:1. Tako su gurnuli Auxerre ponovno među drugoligaše, nakon samo jedne sezone provedene u najvišem razredu, a sebe su dovukli na samo bod zaostatka za prvakom Paris Saint-Germainom.

Porazom se oprostio i Igor Tudor od klupe Marseillea koji je u subotu poražen s 1:0 na gostovanju kod Ajaccioa. Korzikancima je pobjedu i pomak s 19. na 18. mjesto donio Vidal (88). No, Ajaccio opet ide među drugoligaše.

Rennes je pobjedom 2:1 u zadnjem kolu na gostovanju u Brestu uspio doći do 4. mjesta, jer je Lille odigrao samo 1:1 kod Troyesa. Tako će momčad Lovre Majera, koji je odigrao cijelu utakmicu, sljedeću sezonu igrati u Europskoj ligi, a Lille će kroz kvalifikacije tražiti put do grupne faze Konferencijske lige.