UNITED NIJE SVOJ

Sramota! Nekad bili prvi klub svijeta, a sada prva sprdnja

26.02.2014 u 12:41

Bionic
Reading

Kako i ova smiješna grafika iz naslova sugerira, Manchester United izgubio je dobar dio svoje aure i djeluje na terenu kao 'razbijena vojska'. Odigrali su utakmicu u Pireji bez da su gotovo stvorili jednu priliku, a za sve to krivicu ima i sam menadžer Moyes

Tako misli korisnik M_Tsigalko, s portala Tribina.hr, koji je argumentirano objasnio što smatra da nije dobro u igri Uniteda, i kod koga je tako nešto već vidio ove sezone:

'Iskreno, ne znam kako bi prigodnije opisao ovo što Manchester United pruža u zadnje vrijeme od usporedbe s klubom kojeg pratim otkad znam za sebe. Da se razumijemo, usporedba se odnosi na ovosezonski Dinamo. Mogu razumijeti da su igrači stari, mogu razumijeti da ovo još uvijek nije Moyesova svlačionica, mogu razumijeti da mu treba malo i vremena, ali ovako rastrgan United je teško probaviti. Jasno mi je da je Moyes bježao od paljbe, odnosno od vlastite odgovornosti kada je najavio rasprodaju, jasno mi je da su ti igrači vrijedili, odnosno pružali više zbog stručnosti Sir Alex Fergusona, ali isto tako mi je jasno da je to bila prilično amaterska reakcija.

Olympiacos - Manchester Utd 2:0

Tribina.hr

je community portal koji okuplja sve zaljubljenike u nogomet i sportkoji su tražili mjesto na kojem bi mogli izraziti svoje mišljenje. Krozsvojeanalize članovi communityja pišu o svim nogometnim i ponekimsportskim aktualnostima, uz kritički osvrt i jedinstveni pogled nadogađanja. Druge poglede o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Usporedio bih je s najavom Krunoslava Jurčića uoči priprema Dinama kada je ovaj izjavio da već zna prvih 11. Vrlo motivirajuće za igrače uoči početka priprema, nema što. Dakle, sada se nalazi u situaciji da mu pola igrača već zna što ih čeka ili se već odlučilo na odlazak. Koliki god eventualni rezultatski motiv imali, prilično je jasno da ti igrači više nisu toliko 'unutra'. Vidić je glavom na potpisu ugovora u Milanu, a Ferdinand kako igra kopačke su već odavno trebale biti 'na klinu'. Uz to postoje i određene trzavice između Rooneya i Van Persiea s kojima se Škot očigledno ne zna nositi jer igra Uniteda pati uvelike zbog toga. Da li je moguće da ovakva dva igrača izmjene svega 6 dodavanja tijekom utakmice, a da je od toga jedan početni udarac?

Top 15 europskih klubova (portal Tribina.hr)

Evra se isto spominje kao čovjek kojemu su vrata otvorena, povratak u Monaco je sve izvjesniji. Kagawa je zbog loše minutaže nezadovoljan, uz to su mnogi igrači dobili kritiku od samog Moyesa. Je li doista sve na igračima? Teško, jer čemu onda uloga menadžera? Doveo je Fellainija za nemale novce, a koliko ovaj igra i je li ono što Unitedu treba? Sve to je utjecalo na jednostavnu i vrlo vidljivu činjenicu da United više nije UNITED. Današnji Manchester je skup pojedinaca koji igraju za sebe i za transfer. Kolektiva nema ni u tragovima i zato je jedino i isključivo kriv menadžer. Primjerice, prilikom transfera Ronalda u Real, Fergie je sve to držao u tajnosti, zabranio je bilo kakve razgovore o tome iako je transfer bio i ranije dogovoren. To se jednostavno ne radi usred sezone.

Sam poraz od Olymipakosa, pa i sama loša sezona nije problem. Svaki klub ima amplitude i to nije ništa čudno ni novo. Međutim, način na koji je Manchester izgubio sinoć je prilično jadan za klub ovakvog renomea. Grci imaju dobru, discipliniranu momčad koja zna što želi i kako to ostvariti. Domaćin je imao samo dobru kolektivnu igru i ništa više i ništa manje. Zar bi mijenjali pojedinačno bilo kojeg igrača Uniteda za onog Olympiakosa? Da je potreban već bi ga United kupio jer ako može Fulham uzeti Mitroglua prilično je sigurno da United može uzeti što hoće. No, United više nije 'United' nego rastrgani nepovezani kolektiv koji bez Rooneya ne ide ni na WC.

Opet, sam si je Rooney to natakario na leđa svojim cmizdrenjem, a potpisom novog ugovora i službeno se izdigao iznad svlačionice, pogotovo se to odnosi na pojedine stavke u ugovoru. Statično i bezidejno, kao što rekoh u uvodu, preslika Dinamove europske sezone. Rastrgane linije, statično, sebično, bezidejno, i sve u tom smislu...'