LIJEPO I POZNATO LICE

Sprema se senzacija; ona će 2016. voziti bolid Formule 1!

15.05.2015 u 19:51

Bionic
Reading

Vozačica NASCAR-a Danica Patrick (33) mogla bi od sljedeće sezone biti u Formuli 1. Dosta toga se mora poklopiti, ali američki mediji misle da takav scenarij nije nemoguć

Povijest Formule 1 pamti samo pet žena u najbržim bolidima svijeta, a samo dvije od njih uspjele su se kvalificirati za službenu utrku (Maria Teresa de Filippis i Lella Lombardi).

No u sljedećem prvenstvu (2016) možda dobijemo novu vozačicu, a njezino ime nije nepoznato u svijetu brzine. Riječ je o Danici Patrick koja već dugi niz godina uspješno vozi automobile u NASCAR-u, a zbog svog atraktivnog izgleda veliki je mamac za fanove i sponzore.

Prema priči stranih medija nije nemoguće da se pojavi u američkoj momčadi u vlasništvu Genea Haasa koji bi eventualnim dolaskom Danice Patrick za volan svojeg bolida dobio osobu s kojom bi privukao brojne sponzore iz SAD-a.

'Danica Patrick je marketinški profitabilna, ona može prodati gotovo sve', izjavio je Haas, ali i priznao da je jedna od prepreka da se to dogodi njezino neiskustvo u Formuli 1.

'Bolidi Formule 1 su jedinstveni i trebate imati nekoga s relativnim iskustvom. Bio bi pun pogodak staviti američkog vozača u američku momčad Formule 1, no mora se posložiti puno zvijezda da se to ostvari.'

Dodajmo kako je Danica Patrick u svojoj karijeri odvozila gotovo 270 NASCAR utrka.

Danica vozi, snima reklame, gostuje u emisijama...