KRAJ JEDNE ERE

Sprema se drastična promjena u Bayernu; što to znači za budućnost Nike Kovača u bavarskom velikanu?

22.11.2018 u 06:45

Bionic
Reading

Prema pisanju njemačkih medija Bayern München će dobiti novog predsjednika, legendarni golman Oliver Kahn trebao bi zamijeniti sadašnjeg šefa Ulija Hoenessa

Hoeness je devet godina igrao u Bayernu, igračku karijeru je završio 1979., a zatim je ostao u bavarskom velikanu, prvo na poziciji generalnog menadžera, a unatrag zadnjih desetak godina kao predsjednik.

U njegovo vrijeme ovaj bundesligaš izrastao je u jednog od najprepoznatljivih i najmoćnijih klubova svijeta, u Njemačkoj je uvjerljivo financijski najjači i najstabilniji, a u rezultatima broj '1'.

Kada Hoeness u 2019. napusti svoju funkciju neće ga biti lako nadomjestiti, a tu ulogu trebao bi prema Sport Bildu preuzeti legendarni golman 'elfa' i Bayerna Oliver Kahn koji slovi za prvog favorita, ali i čovjeka koji je u odličnim odnosima s Hoenessom.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Reakcije na mogućnost da Kahn preuzme predsjedničku funkciju su zasad pozitivne. Većina Bayernovih navijača podržava tu promjenu, a i još jedan umirovljeni igrač dao je javnu podršku Kahnu - Lothar Matthäus.

Ukoliko Kahn zasjedne na mjesto šefa Bayerna nitko ne može znati što će to značiti za hrvatskog stručnjaka Niku Kovača, Hoeness je davao potporu i čuvao leđa našem treneru, a da li će istu politiku slijediti i nekadašnji vratar ostaje nam da vidimo.

  • +3
Bundesliga: Borussia D. - Bayern Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL