OKRŠAJ SA ZAGREBOM

Split traži pobjedu i ostanak na vrhu MAXtv Prve lige!

07.08.2015 u 11:10

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 5. kola MAXtv Prve lige ovog petka (ArenaSport1, 20h) nogometaši Splita pobjedom protiv Zagreba mogu zadržati vodeće mjesto na ljestvici i nastaviti utrku s Dinamom...

Zakuhalo se ovih dana na relaciji Pula - Split. U Istri su prilično ljutiti zbog Splitovog 'otimanja' igrača koji su pak nezadovoljni stanjem na Aldo Drosini odlučili potražiti 'zelenije pašnjake'. Posljednji od sedmorice koji je sletio na Park mladeži jest veznjak Petar Franjić, ali on još nema pravo nastupa pa će na svoj debi malo pričekati. Pravo nastupa imaju Špehar, Vidović, Bilbija, Mršić i Erceg, ali na tu petoricu trener Zoran Vulić ipak ne može računati. Naravno, u pitanju su ozljede. Mršić i Erceg su u fazi oporavka, baš kao i Bilbija, a "bolnici" u Vulićevoj svlačionici nakon dvoboja s Interom pridružili su se Špehar kojemu je stradalo rame te Vidović (zglob).

Unatoč svim tim problemima, Vulić želi nastaviti lijepi mini-niz od dvije domaće pobjede u novoj sezoni. I Osijek i Lokomotiva pali su s identičnih 2:1.

'Moramo igrati agresivno, visoko, tome težiti. Posebice kad igramo doma. Ali moramo biti ponizni, ne smijemo letjeti. Igrat ćemo protiv Zagreba kao da se radi o prvoj utakmici sezone', najavljuje dvoboj s Pjesnicima strateg Splita Vulić.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Malo iznenađuju njegove riječi da ga je dolazak Franjića - iznenadio. Pa valjda bi trenera trebalo pitati je li mu neki igrač potreban ili ne.

'Radi se o pravom igraču koji može raditi razliku jedan na jedan. Apsolutno je to dobar potez kluba. Očekujem da ponovo igre iz Istre, a onda će biti pojačanje za nas.'

Nije to izgleda posljednja lasta koja će sletjeti u Park mladeži. Na probi je i srbijanski napadač Miloš Đorđević. SN donose kako je izgleda zadovoljio struku i da bi trebao uskoro potpisati ugovor.

'Dobar igrač je uvijek potreban, volio bih imati 50 takvih na okupu', zaključuje Vulić.

Split je remijem u prošlom kolu kod Intera u Zaprešiću prepustio prvo mjesto zagrebačkom Dinamu koji je ispred zbog bolje gol-razlike. No Split se može pohvaliti trenutačno najboljom obranom lige koja je u prva četiri kola primila samo dva gola. Napad nije posebno efikasan, gol po utakmici, a na toj je razini i njihov današnji protivnik Zagreb koji je također postigao četiri pogotka u uvodna četiri kola. No porozna obrana primila je sedam i to je jedan od razloga zašto Pjesnici čame na dnu prvoligaške kolone sa samo dva osvojena boda.

I kao da stvari nisu dovoljno teške i komplicirane zbog toga, ovoga tjedna je u svlačionici (i klubu) kojom upravlja Dražen Medić došlo do pobune. Igrači su digli glas zbog višemjesečnih dugovanja, a očito je voda došla do grla pa se više nije moglo šutjeti. Zbog toga se nije odradio jedan trening, ali izgleda da je Medić uspio izgladiti stvari jer je bojkot bio kratkoga vijeka.

'Kada ste dvije godine zadovoljni razinom treninga, onda jedan propušteni trening ne bi trebao i neće ostaviti apsolutno nikakve posljedice. Da sam mislio da je taj trening bitan, mi bismo ga odradili. Na kraju je on donio i boljitak jer su se igrači odmorili', uvjerava Medić.

Njega previše ne brine ni to posljednje mjesto na tablici, po svemu sudeći očekuje da će stvari prije ili kasnije sjesti na svoje mjesto.

'S obzirom na prezentaciju u te četiri utakmice, nema nikakvog pritiska. Već krajem prošlog prvenstva igrali smo ozbiljan nogomet i tada se vidjelo da smo iz kriza izlazili jednostavno', kaže šef struke i predsjednik NK Zagreba čija je momčad u prošlom kolu izgubila gradski derbi od Dinama, ali opet su iza te utakmice ostali određeni repovi jer im je pri 0:1 za goste poništen čisti pogodak.

Na prvu se pobjedu u novoj sezoni tako i dalje čeka, a zanimljivo je primijetiti da je Zagrebova obrana kapitulirala u svakom od prva četiri kola. A četvorka u zadnjoj liniji koju je Medić suprotstavio Dinamu, zaigrat će i danas. Zapravo, uzimajući u obzir sastav koji je objavljen u Sportskim novostima, Zagreb će put hrvatskog juga praktički kompletan što će reći da jednodnevni štrajk nije ostavio dublje posljedice po izgled momčadi. Nedostaje tek Bevab koji se oporavlja od ozljede.