rizik se isplatio

Spektakularni preokret; u tri minute nadoknadili su tri gola zaostatka i pobijedili

06.05.2017 u 15:37

Bionic
Reading

Hokejaši Anaheim Ducksa trećom su uzastopnom pobjedom protiv Edmonton Oilersa, ovoga puta na svom ledu 4:3 u drugom produžetku, poveli 3-2 u pobjedama u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige. Još jedna pobjeda dijeli ih od prolaska dalje

Do pobjede u iznimno važnoj petoj utakmici Ducksi su stigli spektakularnim preokretom, nešto više od tri minute prije kraja utakmice Oilersi su vodili 3:0, a tada su domaći s leda povukli golmana i uveli šestog igrača u očajničkom pokušaju preokreta.

Rizik im se isplatio, jer su uspjeli zabiti čak tri gola u situaciji 6 na 5 i golom Rickarda Rakella 15 sekundi prije isteka vremena izborili produžetak. U produžetku je proteklo gotovo 27 minuta čiste igre prije no što je kapetan Ducksa Corey Perry kompletirao preokret pobjedničkim golom za 4:3!.

Edmonton je do vodstva 3:0 stigao odličnom drugom trećinom koju je otvorio golom Leona Draisaitla (20:15) nakon samo 15 sekundi igre. Connor McDavid (22:55) ubrzo potom iskoristio je situaciju s dva igrača više na ledu za 2:0, a Drake Caggiula (32:28) je sredinom te dionice povisio na, naizgled nedostižnih, 3:0.

Autor: youtube

Obrana gostiju na čelu s Camom Talbotom odolijevala je svim pokušajima domaćih sve do 3:16 minuta prije isteka treće trećine, a tada je Ryan Getzlaf (56:44) pogodio za početak dosada nezabilježenog preokreta u doigravanju. Cam Fowler (57:19) je 35 sekundi potom smanjio na 2:3 da bi Rickard Rakell (59:45) u samoj završnici uspio provući pak kroz šumu igrača za 3:3.

Iako vidno šokirani, Oilersi su u prvom produžetku imali nekoliko odličnih prilika za pobjedu, no nisu ih iskoristili, da bi u drugom nastavku Corey Perry (86:57) poslao četvrti pak iza leđa Talbota, koji je tako završio susret na gubitničkoj strani iako je imao čak 60 obrana.

Autor: youtube

Bila je ovo prva pobjeda domaće momčadi u seriji, prva dva susreta u Anaheimu dobili su Oilersi, da bi Ducksi uzvratili s dvije pobjede u Edmontonu. Šesta utakmica na rasporedu je u nedjelju u Edmontonu.

Saint Louis Bluesi izbjegli su ispadanje svladavši na svom ledu Nashville Predatorse 2:1 u petoj utakmici svoje serije i tako smanjili zaostatak u seriji na 2-3. Domaći su u prvu od tri moguće eliminacijske utakmice ušli iznimno agresivno, a takav pristup napokon im se isplatio u šestoj minuti druge trećine kada je Dmitrij Jaškin (25:43) napokon svladao Pekku Rinnea. Zanimljivo, Jaškin je u momčad Bluesa upao samo zbog ozljede Alexandera Steena i bila mu je ovo prva utakmica u ovogodišnjem doigravanju. James Neal (33:50) je uspio poravnati na 1:1 iskoristivši prednost od dva igrača na ledu za Predatorse, ali Jaden Schwartz (40:25) je početkom treće trećine pogodio za 2:1, a domaći sastav potom je uspio zadržati prednost i izboriti se za produžetak svoje sezone.

Šesta utakmica ovih suparnika na programu je u nedjelju u Nashvilleu.