IDEJA SE RODILA

Spektakl za žrtve: Bivša Juga protiv ostatka svijeta?

24.05.2014 u 14:02

Bionic
Reading

Sve glasnije odzvanja inicijativa za organizaciju serije nogometnih mečeva između selekcije zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije i ostatka svijeta čiji bi prihod išao u korist žrtava poplava s kojima se bore mještani Hrvatske, Srbije i BiH

Jedna od ideja je da se takav dvoboj održi u Skopju u spomen na 50 godina od razornog potresa koji je razrušio makedonsku metropolu. I tada je odigran identičan meč humanitarnog karaktera s ciljem obnove grada i uspješna repriza svakako bi pomogla u prikupljanju neophodnih sredstava za obnovu poplavljenih područja.

Druga opcija koja se spominje još je ambicioznija. Prema njoj bi Modrić, Matić, Mandžukić, Pandev, Džeko, Ivanović, Rakitić, Handanovič i ostali svoje zvjezdane kolege dočekali na tri dvoboja, po jedan u svakoj državi pogođenoj poplavama.

Inicijativu je, među ostalima, podržao i hrvatski trener Ćiro Blažević (koji je najlogičniji izbor za selektora), no između dobre ideje i realizacije puno je prepreka. SP u Brazilu je pred vratima i teško je zamisliti da bi najbolji igrači bili dostupni do tada, a odmah potom krenut će klupske pripreme... Ipak, ako se savezi nekadašnje Jugoslavije dogovore i privole na svoju sranu Uefu i Fifu - sve je moguće. Cilj teško može biti plemenitiji.