gostovanje hajduka

Spektakl u Osijeku: Evo gdje gledati prvi veliki derbi nove sezone HT Prve lige

29.07.2018 u 12:41

Bionic
Reading

Ove nedjelje u derbiju HT Prve lige (Arena Sport 3, 21h) nogometaši Osijeka u Gradskom vrtu dočekuju Hajduk, a obje momčadi nadaju se pozitivnom startu nove sezone...

Nakon europskih utakmica u četvrtak već ove nedjelje Hajduk i Osijek moraju u međusobni okršaj. Zekićeva momčad bit će domaćin u Gradskom vrtu i nada se pozitivnom startu sezone, u stilu prošle kada je dugo bila neporažena u derbijima.

spektakl u gradskom vrtu

Gdje i kada gledati derbi Osijeka i Hajduka?

Ljubitelji nogometa moći će uživati u prvom derbiju nove sezone HT Prve lige na svom MAXtv-u ove nedjelje, s početkom u 21 sat na kanalu Arena Sport 3, a uvodna emisija počinje pola sata ranije.

No, uzvratna utakmica u Glasgowu također mora biti u mislima osječkom strategu pa mora pronaći dovoljno svježu momčad za oba okršaja.

'Jako nam je bitna utakmica s Hajdukom i prvo o njoj moramo razmišljati, a tek onda ponovno o Rangersima. Nadam se da neću morati napraviti puno promjena u momčadi jer će igrači imati dovoljno vremena za regeneraciju. S druge strane, mislim da je dobro da ostanu u ovakvom ritmu utakmica,' najavio je Zoran Zekić uoči susreta.

Autor: youtube

Osijek i Hajduk igrali su čak pet puta prošle sezone. Splićani su bili uspješniji u Kupu, ali Osječani su u HT Prvoj ligi zabilježili jednu pobjedu i tri remija. Posljednji dvoboj u Gradskom vrtu završio je 3:3.

Željko Kopić pokušat će prekinuti pozitivnu seriju protivnika u međusobnim susretima, ali neće moći računati na golmana Posavca koji je odlično branio protiv Slavije, a ni Futacs ne konkurira za nastup.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Dvoboj sa Slavijom je ostavio tragove na pojedinim igračima pa ćemo nakon treninga vidjeti tko će igrati. Energija u momčadi je dobra, idemo odigrati dobru utakmicu i napraviti sve da dođemo do pravog rezultata. Nećemo kalkulirati i napravit ćemo sve da dođemo do pobjede,' kaže Hajdukov strateg, a ljubitelji nogometa definitivno će uživati, jer radi se o prvom velikom derbiju nove sezone HT Prve lige...