ŠOKIRANI SVI

Speed u subotu nasmijan na BBC-u, u nedjelju se objesio

Bionic
Reading

Velika Britanija i dan kasnije u šoku je zbog smrti Garyja Speeda. Izbornik Walesa tragičnim je potezom šokirao sve kolege, bivše suigrače i prijatelje, a još u subotu u intervjuu za BBC djelovao je kao sretan čovjek

'Imao sam tu sreću da dovedem Garyja u Bolton. Imao je tada 34 godine, svi su mislili da više nije sposoban igrati, no njegovi nastupi bili su sjajni. Čim je došao u klub, imao je auru, sve je radio pedantno. Imao sam sreću i da ga upoznam kao osobu i upravo je zato sve ovo tako teško...', rekao je menadžer West Hama Sam Allardyce.

Trener Liverpoola Kenny Dalglish, koji ga je svojedobno doveo u Newcastle, kazao je:

'Speed je bio fantastičan nogometaš i pristojan momak. Puno je ljudi slomljeno nakon ove vijesti, ali naša srca i misli trebaju biti uz njegovu obitelj'.

U nedjeljnoj utakmici protiv Manchester Cityja jednog svog igrača poštedio je od igranja.

'Gary je Bellamyju bio kao mentor. Craig je bio jako utučen i preuzeo sam tu odluku na sebe. Ima i važnijih stvari u životu od igranja utakmice', istaknuo je Dalglish.

Otočki mediji nagađaju da se Speed borio s depresijom, ali tu teoriju nitko ne može potkrijepiti ni najmanjim argumentom. Baš suprotno, svi su ga doživljavali kao uzornog, obiteljskog čovjeka sa sređenim i naizgled savršenim životom.

No, Telegraph je zato izašao s pričom prema kojoj je Speed nedavno doznao da će jedan tabloid objaviti kompromitirajuću priču o njegovom privatnom životu. Odmah se posumnjalo na The Sun, koji je na svojem službenom Twitter profilu demantirao optužbe.

'U toj priči nema nikakve istine. The Sun se u zadnje vrijeme nije ni na koji način bavio Garyjem Speedom', objavio je Jutarnji list.