RUKOMETNI DERBI U CRNINI

Spašavali ga u dvorani 45 minuta, ali mu nije bilo pomoći; utakmica se ipak igrala zbog jedne osobe

29.11.2019 u 10:58

Bionic
Reading

Utakmicu 15. kola njemačkog rukometnog prvenstva između Füchse Berlina i Melsungena (28:22) zasjenila je srmt domaćeg navijača prije utakmice koja se dogodila u dvorani

Prije početka dvoboja 64-godišnji navijač Füchsea se srušio ispred tribine C nakon što je kupio piće. Liječnička služba brzo je reagirala, 45 minuta spašavala život, ali nije mu bilo spasa. Očekivalo se je da će utakmica biti otkazana, ali...

'Nažalost, naš dugogodišnji navijač Wolfgang nije preživio unatoč brzo primljenoj medicinskoj pomoći. Razgovarao s udovicom i ona je potvrdila da bi Wolfgang želio da se utakmica odigra. Klub će joj pomoći, ima našu potporu', rekao je predsjednik 'lisica' Frank Steffel.

Berlinski sastav je slavio 28:22, nakon što je prvo poluvrijeme završilo 15:15 i tako zadržao priključak s vrhom, ali rezultat je bio u drugom planu.

'Naravno, raspoloženje prije utakmice bilo je loše zbog smrti, ali smo se borili i pobijedili. Bila je to teška utakmica za igrati, ali supruga navijača željela je da se igra', otkrio je vratar domaćina Silvio Heinevetter.

'Nismo bili toliko loši u obrani, ali u napadu smo bili katastrofa. Bilo je teško igrati zbog onoga što se dogodilo uoči utakmice. Mi jesmo profesionalci, ali nismo strojevi. Mislim da se nitko ne bi žalio da je susret otkazan', izjavio je igrač gostiju Michael Allendrof.

Inače, dres Füchsea nose hrvatski rukometaši Stipe Mandalinić, Jakov Gojun i Marko Kopljar, a u Melsungenu imamo Marina Marića i Domagoja Pavlovića.