BUDUĆNOST NA CRTI

Barcelona dogovorila strašan transfer; umjesto trofejnog Francuza dolazi 'zvijer' čak 15 kilograma teža

29.11.2019 u 08:01

Bionic
Reading

Dogovoren je novi veliki transfer u svijetu rukometa. Barcelona je pronašla zamjenu za svojeg kružnog napadača Cedrica Sorhainda, a njegovo ime je Luis Frade

Najtrofejniji rukometni klub na svijetu uvijek je imao igračine na poziciji pivota, a njihova glavna snaga na liniji je ovih godina Cedric Sorhaindo. Ovaj 35-godišnjak u Barceloni je od 2010. i s njom će osvojiti deseti domaći naslov u nizu, a može se pohvaliti i s dvije Lige prvaka.

Impresivna je njegova riznica trofeja i s francuskom reprezentacijom u kojoj je od 2005. Taj 192 cm visoki i 100 kg teški pivot ima po jedno olimpijsko zlato i srebro, čak četiri svjetske titule uz jednu broncu, te dva europska naslova uz jednu broncu. Ukupno je dresu nacionalne vrste odigrao 206 utakmica i 414 puta svladavao suparničke vratare.

No vrijeme se ne može zaustaviti, svjesni su i u Barceloni da Sorhaindo neće još dugo biti na raspolaganju. Bliže se godine mirovine pa su Katalonci pronašli zamjenu.

Prema pisanju Planet Handballa to je 21-godišnji Luis Frade, najbolji igrač EP-a do 20 godina (2018.) kada je njegov Portugal bio četvrti. Dečko igra drugu sezonu u lisabonskom Sportingu u koji je došao iz Agasa Santasa, a u Ligi prvaka je u godinu i pol zabio 41 pogodak.

  • +5
Francuski rukometaš Cedric Sorhaindo Izvor: EPA / Autor: GEORGI LICOVSKI

Pred njim je velika budućnost, a fizičke proporcije su mu strašne, visok je 194 cm, a ima i 15 kilograma više od Sorhainda – 115. Prava zvijer na liniji od šest metara koja bi se Barceloni trebala pridružiti od sezone 2021/22. Do tada će se još kaliti u portugalskom klubu.