NOGOMET JE TEŽAK

Španjolski tragičar oglasio se nakon poraza u polufinalu Eura; hoće li njegove riječi smiriti sve one luđake koji prijete njegovoj djeci i njemu?

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 07.07.2021 19:39
  • Objavljeno 07.07.2021 u 19:39
Bionic
Reading

Napadač španjolske nogometne reprezentacije Alvaro Morata, koji je u polufinalu EP-a protiv Italije prošao put od junaka do tragičara, oglasio se nakon poraza 'Furije'

'Ova ekipa je zaslužila više, kao i cijela Španjolska', napisao je Morata na društvenim mrežama.

'To je bio moj san, naš san, mogu samo reći da sam ponosan što sam bio dio ove grupe. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Nogomet ponekad može biti težak', poručio je napadač Atletico Madrida koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Juventusu.

Morata je u 80. minuti zabio za 1:1 spasivši 'Furiju' od poraza. Međutim, prilikom izvođenja jedanaesteraca je promašio u petoj seriji nakon čega je Jorginho donio pobjedu Talijanima.

'Imao je problema s aduktorom, ali svejedno je htio izvesti jedanaesterac i to puno govori o njegovoj osobnosti', kazao je španjolski izbornik Luis Enrique.

  • +78
Italija - Španjolska (EURO 2020, polufinale) Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL

'Odlično se snašao u teškim situacijama, stvarao je probleme protivnicima i postigao gol', dodao je Enrique.

Španjolska javnost je tijekom EURO-a kritizirala Moratu zbog njegovih nastupa, čak je primao prijetnje, a vrijeđali su i njegovu obitelj.

'Shvaćam da me kritiziraju zato što nisam zabio, ali ljudi nemaju pojma kako je to primati prijetnje kakve ja primam, čitati 'nadam se da će ti djeca umrijeti', kazao je Morata nakon utakmice protiv Poljske.