VELIKA SMJENA U 'FURIJI'

Španjolska nastavlja bez ijednog igrača sa SP-a u Brazilu!?

12.11.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Izbornik Vicente Del Bosque za utakmice protiv Bjelorusije i Njemačke ovaj tjedan mogao bi izvesti sastav pun mladih igrača, od kojih niti jedan nije igrao u Brazilu, na prvenstvu gdje je 'furija' doživjela debakl...

Što zbog ozljeda, što zbog smjene generacija, Španjolska bi ovog tjedna mogla svijetu pokazati svoje potpuno novo, mlađe lice. Od 23 igrača koja ima na raspologanju, Del Bosque je pozvao više od pola onih koji nisu nastupili na SP-u u Brazilu, prvenstvu koje je tako loše završilo za naciju.

Baza nove reprezentacije Španjolske sada je bivša U-21 reprezentacija koja je prošle godine pokorila Europu. Od njih vratar David De Gea najizgledniji je kandidat za standarno mjesto u prvoj momčadi seniorske selekcije, a također Koke, Isco, Morata i Bartra računaju na minutažu.

Među onima koji u budućnosti traže mjesto u novoj Španjolskoj su Inigo Martinez, Thiago, Alberto Moreno, Nacho, Rodrigo, Muniain i Carvajal. Sve mladi igrači od kojih se očekuje mnogo, ali ne još ove sezone.

Međutim, Del Bosque ima još novih aduta, a to su Callejon, Nolito, Alcacer u napadu, Raul Garcia i Ignacio Camacho u sredini te Juanfran i Bernat u obrambenim redovima. Među pozvanima tek su Casillas, Albiol, Pique, Azpilicueta, Cazorla i Pedro iz stare garde pa je jasno da će u kvalifikacijskom dvoboju protiv Bjelorusije, a još vjerojatnije u prijateljskom protiv Njemačke, 'Furija' na terenu pokazati potpuno novo lice, ono koje nema baš nikakve poveznice sa spornim Svjetskim prvenstvom u Brazilu...