IMA JEDAN KLUB...

Španjolcu 'dosta' Madrida i želi u Italiju. Međutim, odbio je Josea Mourinha

07.07.2023 u 16:26

Bionic
Reading

Talijanski mediji ovog petka pišu kako je 30-godišnji nogometaš madridskog Atletica Alvaro Morata odbio Romu te čeka dogovor i prelazak u Milan.

La Gazzetta dello Sport, ali i ostali talijanski mediji, navode kako se Morata želi vratiti u talijanski nogomet, ali pritom Roma nije njegova destinacija. Odbio je bilo kakve pregovore oko te mogućnosti već je za manju plaću od dosadašnje spreman prihvatiti poziv Milana i čini sve kako bi se utanačili svi detalji tog transfera.

Ranije je Morata odbio i unosnu ponudu za odlazak u Al Ettifaq, klub iz Saudijske Arabije, a glavni razlog dolaska u Milan je mogućnost igranja u Ligi prvaka.

Milan je za Moratu pripremio četverogodišnji ugovor vrijedan oko pet milijuna eura po sezoni, što je za milijun i pol eura manje nego li je Morata zarađivao kao igrač Atletica.

U ugovoru Morate stoji klauzula oko odlaska od 20 milijuna eura, no talijanski mediji navode kako je lako izvediv dogovor Atletica i Milana od 12 milijuna eura.

Morata je već igrao u Serie A, u Juventusu u dva navrata, od 2014. do 2016. godine te kao posuđeni igrač iz Atletica od 2020. do 2022. godine.

Za španjolsku reprezentaciju je upisao 64 nastupa i pritom postigao 30 golova.