ZAŠTO BAŠ TAMO?

Španjolci se čude odlasku velikog talenta u Dinamo!

06.02.2015 u 17:29

Bionic
Reading

MAXtv Prva liga postala je zanimljiva španjolskoj Marci koja ovog petka donosi intervjue sa zvijezdama Dinama i Rijeke, Danijem Olmom i Alexom Fernandezom…

Nakon što je u utakmici mladih U-17 reprezentacija Španjolske i Švicarske Dani Olmo bio strijelac i najbolji igrač pri pobjedi svoje ekipe 3:2, Marca se pita što jedan od dragulja katalonskog nogometa radi u Hrvatskoj, a mladić im je dao odgovor.

'Zašto Zagreb? Činilo mi se to kao najbolja opcija nakon što sam se konzultirao s roditeljima, bratom Carlosom, mojim ujacima i kumom Marcom Huguetom. Barcelona mi je nudila nastupe u B ekipi ili Ligi Nacional, a za tri ili četiri godine završio bih u filijali. Zvali su me iz Engleske, ali i iz Dinama. Shvatio sam da mi odgovara otići kako bih radio na svojem razvoju i odlučili smo da će se moj razvoj odvijati ovdje,' izjavio je Dani Olmo kojeg Marca čak uspoređuje s najvećim talentom današnjice, Martinom Odegaardom. Dani kaže da novac nije bio ključ njegovog dolaska u Zagreb.

'Predsjednik mi je rekao da mi ne mogu ponuditi veličinu Barcelone niti novac kao u Engleskoj, ali ovo je ekipa koja je deset godina u nizu prvak Hrvatske, igra u Ligi prvaka i Europskoj ligi i mnogo su me pratili.'

Olmo posebno hvali pomoćnog trenera Igora Cvitanovića.

'Sjajna osoba koja jako dobro govori španjolski. On, kao i Čileanci i Portugalci u ekipi mi puno pomažu,' zaključio je mladić koji u Zagrebu ide u školu i između ostalog uči hrvatski, njemački i engleski jezik.

Intervju za Marcu također je dao i novi nogometaš Rijeke, Alex Fernandez. Bivši igrač Espanyola trebao je debitirati ovaj vikend protiv Hajduka, no utakmica je odgođena.

'Imao sam ponude uglednih ekipa, ali moja želja bila je igrati, a Rijeka mi vjeruje i zbog toga joj zahvaljujem. Želim pokazati da nisu pogriješili sa mnom,' priznao je Alex čiji bi brat Nacho mogao zaigrati u obrani Reala u derbiju protiv Atletica, s obzirom na brojne ozljede koje su pogodile 'kraljevski klub'.

'Vjerujem u njega, a ako dobije priliku u derbiju, to će biti genijalno,' kaže 23-godišnjak koji vjeruje da će na Kantridi oživjeti svoju karijeru.