Sretni dani

Španjolci potpuno poludjeli za Dinamovom zvijezdom: Olmo otkrio što misli o povratku u Barcelonu i zašto je odabrao baš Dinamo

18.11.2019 u 08:32

Bionic
Reading

Dani Olmo otkrio je španjolskim medijima što misli o povratku u Barcelonu iz koje je i došao u Dinamo

Dani Olmo nakon debija za A reprezentaciju Španjolske ne prestaje silaziti s naslovnica tamošnjih medija. Cijeli se svijet divi 21-godišnjem Dinamovom čudu od djeteta i izgledno je da će već u siječnju promijeniti klub. Španjolce je zanimalo vraća li se u Španjolsku.

'Nadam se da je to moguće, ali ovu sezonu smo izvrsno otvorili i jako dobro nam ide i u Ligi prvaka. Ostale su još dvije utakmice, ali ne ovisimo samo o sebi. Treba još puno toga napraviti', rekao je Olmo čiji je poziv u reprezentaciju izbornik Roberto Moreno objasnio dobrim igrama u Ligi prvaka:

'To je izlog za sve mlade igrače, posebno one koji igraju u malim ligama kao što je Hrvatska.'

Olma su Španjolci direktno upitali sanja li povratak u Barcelonu i je li to moguće.

'Vidjet ćemo što će biti. Ne zatvaram vrata niti jednom klubu, ali ja sam igrač Dinama. Vidjet ćemo što će biti s Dinamom', rekao je Olmo pa se osvrnuo na svoj bivši klub:

'U Barceloni su mi ugradili određene vrijednosti i stil nogometa koji igraju. Ako tome dodamo ono što sam naučio u Hrvatskoj, to me izgradilo u igrača kakav sam danas. Omiljena mi je pozicija iza napadača. Jako volim ulaziti u prostor i pucati po golu', otkrio je Španjolcima Olmo.

Španjolske medije još uvijek intrigira činjenica da je Olmo sa 16 godina napustio veliku Barcelonu i otišao u Dinamo.

'Ljudi su mi govorili da sam lud, ali niti jedan klub nije nudio ono što mi je nudio Dinamo u sportskom smislu. Mogao sam nakon godinu dana ući u prvu ekipu, ali oni su me tamo stavili već nakon tri mjeseca. Ponudili su mi projekt za budućnost i pokazali da su spremni riskirati sa mnom. Zato sam odabrao Dinamo', rekao ja Olmo pa dodao:

'Ta odluka je mogla otići i u nekom drugom smjeru, ali, hvala Bogu, sve je ispalo dobro. Poziv u Španjolsku mi je nagrada za taj trud. Uvijek sam govorio da želim igrati za Španjolsku i sada sam ostvario san. Jako sam sretan', zaključio je Olmo.