ZBROJILI MINUTAŽU

Španjolci opet razvlače Modrića i sav pritisak oko produženja ugovora svalili na njegova leđa

02.04.2023 u 13:58

Bionic
Reading

Gotovo da nema dana u kojem se ne spominje kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. Sve, naravno, u kontekstu produženja ugovora s madridskim Realom

Tako je ove nedjelje portal Relevo objavio tekst u kojem se navodi Modrićeva minutaža ove sezone. Naime, kako autori teksta navode, hrvatski reprezentativac još uvijek ne zna hoće li i sljedeće sezone igrati u Realu ili saudijskoj Arabiji, gdje bi imao ugovor od 30 milijuna eura po sezoni. Ali postavljaju i pitanje, hoće li Modrić igrati za Hrvatsku nakon završnog turnira Lige nacija.

A to pitanje postavljaju iz razloga jer - ove je sezone odigrao 2410 minuta u Realovom dresu, a pri tom je hrvatski dres nosio, zbrajajući nastup na SP- u Katru i utakmice kvalifikacija, još 1035 minuta. Odnosno, 30 posto vremena igrao je sa svojom zemljom. U posljednjoj reprezentativnoj akciji odigrao je 90 minuta ​​protiv Walesa i 83 minute protiv Turske.

Zbrojivši sve, Modrić je odigrao 3445 minuta i treći je igrač u Realovoj momčadi s najvećom minutažom tijekom sezone 2022./2023. Naravno, nitko nije igrao više od njega u reprezentaciji. Vinicius je vodeći u statistici s 4094 minute, ali samo 499 minuta je bilo s Brazilom. Valverde doseže 4011 minuta, od čega 662 minute s Urugvajem. Luka premašuje i Courtoisovih 3570 minuta.

Prema tome, vrlo je jasno da su pred Modrićem tjedni za razmišljanje. Jer prema ovom tekstu, u Realu uopće ne bi dvojili treba li Modrić Realu ili ne, već se pitaju hoće li - zbog navedenih razloga i potrošnje izvan kluba - Modrić ipak reći 'ne' reprezentaciji.

Iako su mu obje momčadi prirasle srcu, prema onome kakve vijesti pušta u eter, njemu je ipak reprezentacija na prvom mjestu.