FIFA_SP_2018.svg

IZNENAĐENJE ZA SVE

Kraljevi penala: Hrvatska na korak do jedinstvenog podviga kojeg smo najmanje očekivali!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 08.07.2018 20:03
  • Objavljeno 08.07.2018 u 16:13
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je dvije utakmice u nizu boljim izvođenjem penala, poput Argentine 1990. godine. Ako na isti način pobijedi i Englesku, bit će prva u povijesti kojoj je takav podvig uspio triput u nizu...

Uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji najmanje smo očekivali da će Hrvatska pobjeđivati nokaut utakmicu za utakmicom boljim izvođenjem penala.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Kad defanzivna ekipa na takav način prolazi protivnike, time izaziva antipatiju među ljubiteljima nogometa, no Dalićeva reprezentacija igra i stvara prilike te zabija pa joj nitko ne zamjera što na kraju uz pomoć malo sreće dolazi do konačne pobjede.

Zanimljivo, s dvije utakmice u nizu dobivene na penale Hrvatska je podsjetila na Argentinu na SP-u u Italiji 1990. godine koja je u četvrtfinalu predvođena golmanom Sergijom Goicocheom na taj način svladala Jugoslaviju pa onda u polufinalu Italiju, da bi u finalu bila blizu novom raspucavanju, ali je u završnici ipak izgubila od Njemačke.

Hrvatska s Danijelom Subašićem ima priliku otići još korak dalje i napraviti jedinstven podvig dosad neviđen na velikim natjecanjima: dobiti tri utakmice u nizu pomoću penala, ako na taj način svlada Englesku.

To bilo loše za zdravlje srčanih bolesnika u Hrvatskoj, ali glavno da se dokopamo nedjeljnog obračuna u Moskvi, način se i tako s vremenom zaboravi...