dirnulo ga

Španjolci emotivnim prilogom podsjetili Modrića na najdirljiviji trenutak s veličanstvenog dočeka

17.11.2018 u 08:37

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u četvrtak nakon pobjede nad Španjolskom opet je pokazao svoju ljudskost i veliko srce

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak je na prepunom maksimirskom stadionu svladala Španjolsku 3:2, revanširavši se za neugodna 0:6 poraz iz Elchea, u prvom ogledu u skupini Lige nacija.

Tom pobjedom Dalićevi igrači praktički su doveli Španjolsku u podređeni položaj, jer sada i naša ali i engelska vrsta mogu je preskočiti na prvom mjestu u skupini.

Međutim, bez obzria na taj ishod na sportskom planu, španjolski je novinar s TV postaje La Sexta imao potrebu čekati hrvatskog kapetana pa dobrih dva sata u mix-zoni, kako bi mu pokazao video prilog u kojem glavnu ulogu ima dječak Petar Brcković.

A taj je dječak, koji boluje od Down-sindroma bio poseban Modrićev gost na pozornici, tijekom srpanjske proslave svjetskog srebra u središtu Zagreba.

Na spektakularnom dočeku hrvatskim reprezentativcima, pred više od pola milijuna ljudi u Zagrebu, Modrić je Petra pozvao k sebi na pozornicu i otad su postali jako vezani.

'To je još jako emotivno za mene', rekla je Petrova mama Barbara u prilogu La Sexte.

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Stalno me ispitivao: Gdje je Luka Modrić? Želim ga upoznati i zagrliti', prisjetila se Petrova mama.

Nakon višesatnog čekanja na ulicama Zagreba, želja mu se ostvarila. Petar je zagrlio svog heroja, na oduševljenje razdragane mase u proslavi koja je ostala upisana u povijesti hrvatskog sporta.

'Luka, hvala ti na tome. Imaš tako veliko srce', za kraj je proučila mama Barbara, što je kod Luke izazvalo novu iskrenu reakciju. Oči su mu zasuzile.

'Nevjerojatno. Jako me je dirnulo ovo što sam vidio. Baš me impresioniralo', rekao je Modrić, kojem nije bilo teško dodatnih dvije minute, posve koncentriran, gledati prilog.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL