IDEALNIH 11 ZA EngleSKU

Izbornik Dalić posve neočekivano našao se u nezgodnoj situaciji zbog jednog igrača

16.11.2018 u 12:41

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:2 revanširala se Španjolcima za težak poraz (0:6) u Elcheu, a s ova tri boda stigla i u priliku osvojiti prvo mjesto u skupini 4 Lige nacija. Za taj uspjeh Dalićeva momčad u nedjelju mora pobijediti Englesku na kultnom Wembleyju

U zanimljivoj, sadržajnoj i posve neizvjesnoj utakmici Hrvatska je na kraju - pogotkom Tina Jedvaja u trećoj minuti sudačke nadoknade - stigla do pobjede 3:2, ostavivši Španjolsku u situaciji da sada drhti za svoj plasman na Final Four ovog natjecanja.

Naime, Španjolska ima šest bodova, dok Hrvatska i Engleska imaju po četiri te u međusobnom ogledu mogu preskočiti 'furiju'. Naravno, osim ako nedjeljni ogled ne završi remijem.

Sjetimo li se Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada je u najtežim situacijama pronalazila dodatnu snagu te negativne rezultate okretala u pobjede, dojam je da bismo i na kultnom Wembleyju mogli gledati novo slavlje Dalićeve momčadi.

Ono što dodatno ulijeva optimizam jest hrabro uvođenje mladih snaga, poput Nikole Vlašića i Josipa Brekala, odnosno guranje Tina Jedvaja na njemu posve neprirodnu poziciju lijevog beka.

'Sigurno da mi je bilo teško jer je orijentacija drugačija, ja po prirodi nisam ljevak i na lijevoj strani sam rijetko igrao. Ali uz pomoć ekipe koja te bodri sve je lakše, daju ti samopouzdanje', rekao je za tportal Tin Jedvaj, a na upit nada li se nastupu u Londonu jasno je rekao:

'Ja sam tu, za bilo što, za bilo koju poziciju. I uvijek ću dati sve od sebe.'

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tako se uoči tog odlučujućeg ogleda u 'nevolji' našao izbornik Zlatko Dalić, jer igrač kojeg mnogi vide na poziciji lijevog beka, Josip Pivarić, oporavio se od ozljede i sada je legitimni kandidat za tu poziciju. No u tom slučaju bi 'izvisio' Jedvaj, koji je s dva gola bio junak pobjede nad Španjolskom.

I mislimo da ne bi bilo korektno da u ogledu protiv Engleske Jedvaj ostane na klupi. Zbog svega toga ne bismo htjeli biti u koži izbornika koji mora donijeti ovako delikatnu odluku. Tako se Dalić preko noći našao u nezgodnoj situaciji zbog jednog igrača...

Novi problem, ako ga takvim možemo nazvati, nastaje u veznom redu. Jer u 66. minuti dvoboja protiv Španjolske s terena je izašao Ivan Rakitić. Veznjak Barcelone ima itekako važnu ulogu u hrvatskoj momčadi, ali sada je upitan njegov nastup.

'Zatražio sam izbornika da me zamijeni jer sam osjetio bol u bedrenom mišiću', rekao je Rakitić španjolskoj radijskoj postaji El Transistor nakon utakmice.

Umjesto Rakete na teren je ušao Nikola Vlašić. Igrač moskovskog CSKA, koji ove jeseni igra sjajno u svom klubu, ali u utakmicama hrvatske U-21 reprezentacije, pokazao je da je igrač na kojeg se Dalić može osloniti.

Sada je sve na liječnicima reprezentacije, koji će sigurno napraviti sve da osposobe Rakitića do nedjeljnog ogleda, no ako ne uspiju, rješenje postoji.