SAMO ZA TPORTAL

Iskreni Domagoj Vida uoči okršaja odluke na Wembleyju poslao jasnu poruku Englezima

16.11.2018 u 09:20

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak je pred 33.018 navijača u Zagrebu svladala Španjolsku 3:2 te se vratila u borbu za prvo mjesto u skupini 4 Lige nacija. No, da bi do tog uspjeha došla, Dalićeva momčad mora u nedjelju (15 sati) u gostima svladati Englesku

Ni hlada noć, ni istrčanih u žestokom ritmu 90 minuta, nisu spriječili Domagoja Vidu da u boksericama odnosno golih nogu, s prijateljima, Slavoncima, analizira događaje na maksimirskom travnjaku.

Prekrio je noge u trenutku kada je vidio fotoaparat, ali bilo je to više 'zezalica', a ne zaštita od 'ucjenjivanja' ili da bi se zaštitio od hladnoće, uz obećanje da će nakon tuširanja dati izjavu. Doduše, do izlaska nogometaša i ovog smo puta trebali pričekati nešto duže, jer kada su pobjede u pitanju, onda se i u svlačionici malo zadrže uz pjesmu i veselje. A na to su nas naučili još za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

A kada Vida nešto obeća, onda to i napravi te je za tportal dao svoj komentar utakmice.

'Teška je bila utakmica, i emocionalno i psihički. Jako smo se potrošili. To je velika pobjeda za nas jer do zadnjeg smo trenutka vjerovali da možemo pobijediti Španjolsku. Borili smo se, eto i u zadnjim minutama, zahvaljujući Tinu (op.a. Jedvaju), pobijedili smo', počeo je Vida razgovor za tportal.

I onda istaknuo nešto što njemu jako puno znači.

'Nakon puno vremena ispunjen Maksimir, prekrasna atmosfera. Nadam se da će tako biti i u buduće. Ovo je pobjeda za naše navijače, koji su došli u Maksimir ali i za sve one diljem Lijepe naše'.

Kad ste već spomenuli Jedvaja, sada se nameće kao rješenje na lijevom boku? Doduše, znamo da mu ta pozicija baš i nije 'prirodna'?

'Tinu svaka čast. Odigrao je možda i svoju najbolju utakmicu, ne samo za reprezentaciju, već u životu, za sve klubove u kojima je igrao. Još jednom, svaka mu čast. I svaki igrač ovdje bi za reprezentaciju dao sve. I svaki igrač bi, da ga izbornik pita može li igrati na pozciji koja mu ne leži, to bi odradio. I dao bi sve najbolje od sebe. A Jedvaj je to u ovoj utakmici i potvrdio'.

Hrvatska se nakon ove pobjede našla u poziciji da odlučuje sama o sebi. Jeste li Vi vjerovali nakon onih 0:6 i porau u Elcheu od Španjolske da se Hrvatska može ovako vratiti?

'Mi smo uvijek vjerovali. I vjerujemo u sebe, znamo svoju kvalitetu. Ono je samo bio jako loš dan, nismo bili pravi, ni fizički, ni emocionalno. A ova predstava i borba, dokaz su da nam se takav, loš, dan zalomio. Pokazali smo još jednom da možemo igrati sa svima, i protiv jedne ovako jake Španjolske, koja je među najboljima, ne samo u Europi nego i u svijetu'.

U nedjelju Vas čeka okršaj protiv Engleza. Repriza je to polufinala svjetskog prvenstva što, vjerujem, budi opet neke lijepe uspomene?

'Prvi put za većinu nas igrat ćemo na tom hramu nogometa, na Wembleyju. Sigurno da je to jedan veliki izazov, ali mi znamo po što idemo tamo. U ova dva dana ćemo se maksimalno odmoriti. U petak već putujemo, da uhvatimo što više svježine. Idemo po prvo mjesto u skupini, vjerujemo da to možemo. Znamo da su jaki. Ali pustimo priče, uhvatimo se terena, i to odraditi na što bolji način i to je to', završio je Domagoj Vida, srčan, borben i hrabar kao i uvijek.