NIJE MU LAKO

Španjolac Rafael Nadal donio odluku kojom je šokirao svoje vjerne navijače, ali i ljubitelje tenisa diljem svijeta

17.06.2021 u 14:05

Bionic
Reading

Rafael Nadal šokirao je svoje navijače odlukom da neće sudjelovati ni u Wimbledonu ni na Olimpijskim igrama u Tokiju

Španjolski tenisač nedavno je poražen u polufinalu Roland Garrosa, svojem omiljenom Grand Slamu kojeg je osvajao 13 puta, od Novaka Đokovića. Ovaj 35-godišnjak sada je odlučio uzeti predah i to malo duži pa je iz svojih planova izbacio Wimbledon, na kojem je dva puta slavio, a neće ga biti ni na Igrama u Tokiju.

'Odlučio sam da neću sudjelovati na ovogodišnjem Wimbledonu i Olimpijskim igrama u Tokiju. Takvu odluku nikada nije lako donijeti, ali nakon što sam poslušao svoje tijelo i razgovarao o tome sa svojim timom, znam da je to ispravna odluka', rekao je Španjolac te dodao:

'Činjenica da su prošla samo dva tjedna između Roland Garrosa i Wimbledona, nije olakšala mojem tijelu oporavak nakon uvijek zahtjevne sezone zemljanih terena. To su bila dva mjeseca velikih napora, a odluka koju sam donio je fokusirana na srednji i dulji rok.'

  • +11
Novak Đoković - Rafael Nadal (polufinale Roland Garrosa) Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Svjestan je Nadal kako njegovo tijelo više ne može podnositi napore stalnog igranja u visokom ritmu...

'Prevencija bilo kakvog viška u mom tijelu vrlo je važan čimbenik u ovoj fazi moje karijere kako bih se nastavio boriti za najvišu razinu natjecanja i titule. Želim poslati posebnu poruku svojim obožavateljima širom svijeta, posebno onima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Japanu. Olimpijske igre uvijek su mi puno značile i uvijek su mi bile prioritet kao sportašu. Svaki sportaš na svijetu želi to proživjeti. Osobno sam imao priliku biti na trima Igrama i imao sam čast nositi zastavu svoje zemlje.'

Nadal ima dvije zlatne medalje s Olimpijskih igara - jednu je osvojio u pojedinačnoj konurenciji u Pekingu 2008., a jednu u parovima u Rio de Janeiru 2016.