NAKON 20 GODINA

Superman se vratio! Pogledajte kako je Parma predstavila Gianluigi Buffona, a procurila su i dva uvjeta na kojima je inzistirao talijanski vratar

17.06.2021 u 13:04

Bionic
Reading

Legendrni talijanski vratar 43-godišnji Gianluigi Buffon se vratio u Parmu, momčad gdje je počeo svoju nogometnu karijeru, a koja je ispala u drugu ligu, objavio je taj klub u četvrtak, dvadeset godina nakon zadnje utakmice koju je 'Superman' odigrao s 'Gialloblu' (žuto-plavi)

'Superman se vratio', objavila je Parma na svom Twitteru uz video na kojem talijnska legenda govori: "Vratio sam se".

Iako je rekorder po broju odigranih utakmica u Serie A (657), od svoje prve utakmice s Parmom 1995. kada je imao 17 godina, Buffon je do sada samo jednom igrao u drugoj ligi: 2006./07. kada je Juventus kažnjen u sklopu skandala 'calciopoli'.

Buffon je u svibnju objavio da definitivno napušta Juventus, klub s kojim je osvojio sve u Italiji (deset naslova prvaka, pet kupova i šest Superkupova), ali i tri puta izgubio u finalu Lige prvaka (2003., 2015. i 2017.). Juventus je klub u kojem je igrao od 2001. s kratkim prekidom od jedne sezone (2018-19) kada je igrao u PSG-u .

Parma nije navela uvjete Buffonovog povratka, ali prema pisanju talijanskih medija legendarni vratar se angažirao na dvije godine uz jamstvo da će biti u prvoj postavi i kapetan. Cilj je povratak Parme u Serie A.