uzdrmani švicarac

Doznaje se zašto je Federer nakon šokantnog poraza jako zakasnio na konferenciju, a imao je i razgovor s Ivanom Ljubičićem; evo što mu je sve rekao legendarni Hrvat!

17.06.2021 u 10:37

Bionic
Reading

Što se to događa s Rogerom Federerom, jednim od najvećih tenisača svih vremena? Nakon što je poražen na turniru u Halleu dobili smo i novi epilog jer je jako kasnio na konferenciju za medije, čak dva sata. Kaže da je morao…

Podsjetimo, Roger Federer je na turniru u Halleu slavio ukupno deset puta, ali i njegovoj dominaciji stigao je kraj. Nakon problema s ozljedama, dugim oporavkom nakon operacije i ne baš previše uspješnim pokušajem povratka na Roland Garrosu, 39-godišnji Švicarac doživio je novi udarac. Mnogi su mišljenja kako je spreman za mirovinu, ali o tome nije rekao niti riječi.

>> Roger Federer je turnir u Halleu osvojio čak 10 puta u posljednjih 20 godina, a sada je izgubio od 19 godina mlađeg protivnika

Bolji od njega u tri seta u osmini finala ATP turnira u Halleu bio je 20-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime. Ovaj turnir trebao mu je biti priprema za vjerojatno posljednji nastup na Wimbledonu u karijeri…

'Danas mi je trebalo vremena da sve ovo provarim. Nezadovoljan sam kako je treći set završio. Bili su to usponi i padovi, a iskreno radije bih da imam više vremena prije obraćanja medijima, da ne radim to vruće glave. Nisam siguran šta trebam reći, a ne bih da volio reći nešto pogrešno', iskren je bio Federer koji je na konferenciju stigao s dva sata zakašnjenja. Još je dodao:

'Znate, dobra stvar poslije ovakvih mečeva, protiv odličnog igrača, jest da znam o čemu sada treba razmišljati, o tome kako da napredujem, jer je jasno da moram. Felix je odigrao sjajan meč, mentalno je bio čvrst. Pokazao je da želi pobjedu i bio je na kraju bolji', kazao je Federer koji kaže kako 'nije ponosan i sretan kakav mu je bio govor tijeka u trećem setu.' Itekako je svjestan svega pa je još rekao par riječi:

'Odigrao sam više od 1500 mečeva u karijeri u kojima sam se morao suočiti sa svim tim stvarima. Dobro je što znam da se to neće ponoviti sljedeći puta kad budem na terenu. I to je jedan od razloga zašto sam oklijevao s izlaskom pred medije. Želio sam sve ovo bolje razumjeti', objasnio je Federer.

Za kraj je otkrio kako je odmah nakon meča imao ozbiljan razgovor s legendarnim hrvatskim tenisačem Ivanom Ljubičićem, jednim od važnijih ljudi u njegovom stožeru.

'Rekao mi je da ne donosim blesave odluke sada, da ostanem pozitivan i onda ćemo ići polako prema sljedećem cilju, što je očigledno Wimbledon. Vidjet ćemo kakav će biti raspored kada se vratim treninzima u Švicarskoj. Ovo danas je bilo razočaravajuće…', završio je Federer.