VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

Spandau 04 Berlin - Jug; dvoboj velikana na MAXtv-u!

28.11.2014 u 15:28

Bionic
Reading

Od konca rujna pa sve do sredine studenog trajale su kvalifikacije za novu sezonu vaterpolske Lige prvaka. Osam klubova, među kojima je i Jug, automatski se plasiralo u skupnu fazu Lige prvaka, a ostali su morali proći tri kompleksne kvalifikacijske runde koje su na koncu iznjedrile još četiri momčadi koje se pridružuju spomenutoj osmorki i zajedno formiraju dvije skupine od po 6 momčadi.

Jugu je dopala skupine B u kojoj su još Partizan, Galatasaray, riječko Primorje, Szolnok i Spandau 04 iz Berlina. Upravo je njemački sastav prvi protivnik Jugaša, a taj susret je na rasporedu u subotu popodne. Spandau je najbolji njemački vaterpolski kolektiv i nije morao prolaziti kvalifikacije već je dobio direktan plasman u skupinu. Riječ je o solidnom sastavu koji je i lani igrao u LEN Ligi prvaka i uspio ostvariti tri pobjede, sve tri domaće.

Jug u Berlin stiže u najjačem sastavu i odlično raspoložen, a kako i ne bi bio kada ove sezone ne zna za poraz; Jugaši su odigrali sedam utakmica i regionalnoj vaterpolo ligi i svih sedam dobili velikom razlikom. Jug ove sezone ide po trofeje u svim natjecanjima, a utakmica protiv Spandaua 04 biti će svojevrsno zagrijavanje za teže izazove koji mu tek slijede. Dvoboj dva vaterpolska velikana jamči pravi spektakl jer riječ je o klubovima koji zajedno imaju sedam titula Prvaka Europe (Spandau 04 ima četiri titule!).

Jug u Berlinu i na kanalu Arenasport 1.