ORIGINALNO RJEŠENJE PROBLEMA

SP u Kataru 2022. bit će čudesno, a ovo je posebno ludo; evo gdje će spavati na tisuće navijača

25.10.2018 u 06:40

Bionic
Reading

Katar je domaćin svjetskog nogometnog prvenstva 2022., a izgleda da je pronašao i originalan način kako da riješi problem s premalim smještajnim kapacitetima

Katar će biti najmanja zemlja koja će ugostiti najveći sportski događaj. Uz izbor ove azijske države za domaćina vezale su se mnoge kontroverze pa se sumnja da su Katarani kupili Mundijal, a mnogo je i onih kojima nije jasno kako netko na tako maloj površini može organizirati veliki spektakl koji pohode milijuni ljudi.

No novac može sve, pa će tako za SP, koje će biti održano u studenom i prosincu 2022., biti izgrađeno deset novih, supermodernih i komfornih stadiona, ali i uz to ceste, zračne luke, željezničke pruge, hoteli, a povezanost stadiona čak će omogućavati da se gledaju i dvije utakmice po danu uživo.

Prema nekim procjenama bit će ulupano čak 200 milijardi dolara. Ne, nije šala.

Stadioni za SP 2022. Izvor: Društvene mreže

No jedan od najvećih problema Katarana su smještajni kapaciteti, jer na SP dolaze milijuni navijača. Zahvaljujući novcu Katarani su i to riješili. Neće se samo izgrađivati brojni hoteli koji bi kasnije zjapili prazni, nego će se na moru stvoriti mjesto za ploveće hotele, brodove za krstarenje - kruzere, koji će imati 20 tisuća soba i moći će primiti 40 tisuća navijača.

Zanimljiv financijski pothvat, a kada je riječ o bogatim Kataranima lako ostvariv. I samo po ovome to će biti neobično SP, a da ne nabrajamo ostale stvari od kojih ponajviše treba istaknuti da se ovo nogometno natjecanje 2022. održava u zimskim mjesecima.