NJEMAČKI KUP

Soldo porazio Baslera i njegovu legiju

28.10.2009 u 15:55

Bionic
Reading

Köln maršira, 'Rimljani' iz Triera gube. Momčad Zvonimira Solde bez većih problema razmontirala je momčad 'Super Marija' Baslera (3:0) te tako prvi put nakon sedam godina ušla u četvrtfinale njemačkog kupa

Deset tisuća i osamsto navijača Triera iznova se nadalo novom čudu u pokalu nakon što je prije izbacio Hannover 96 i Arminiju iz Bielefelda - ali Soldo i njegova momčad pokvario mu je računicu.

Nakon ovog poraza i pada iz treće u četvrtu ligu, Basleru se trese stolica kao nikada do sada. 'Rimljani' su na koljenima - Trier je najstariji njemački grad, utemeljen još u doba Rimskog carstva.

'FC Köln nas nikako nije podcijenio te je igrao s udarnom momčadi. Imali su ozbiljan pristup utakmici te su nam u nekim situacijama pokazali zašto postoje prva i četvrta liga', rekao je Basler nakon utakmice.

Soldo na drugoj strani nije mogao sakriti oduševljenje: 'Moram čestitati svojoj momčadi. Igrali smo koncentrirano i kontrolirali smo igru svih 90 minuta.'

Istina je da Soldo ove sezone nikada nije igrao tako ofenzivno kao u ovoj utakmici. Iza dva napadača, Milivoja Novakovića i Manasseha Ishiakua, postavio je miljenika navijača Podolskog te Sebastiana Freisa koji su osiguravali igru prema naprijed. Novaković i suigrač Mohamad su u četiri minute sredili ulazak u četvrtfinale (25. i 29. min). Nakon ubacivanja Manichea je Novaković samo još morao ispružiti nogu za prvi pogodak. Četiri minute kasnije, Podolski izvodi korner, Novaković preusmjerava loptu na glavu Mohamada, koji zabija za 2:0.

Maniche, koji je prvi put nakon tri utakmice kazne zaigrao, u 52. minuti tukao je prema golu, a vratar Triera, Kenneth Kronholm, nesretno je loptu odbio u vlastitu mrežu.