KÖLN SE BUDI

Soldo izbacio Wolfsburg, zabili Budan i Petrić

24.09.2009 u 08:50

Bionic
Reading

U izobilju susreta koji su odigrani diljem Europe, hrvatski protagonisti istaknuli su se na njih tri. Zvonimir Soldo je upisao i drugi trijumf u nizu, Igor Budan je zabio u remiju Palerma protiv Rome, dok je Mladen Petrić inicirao preokret HSV-a u njemačkom kupu

Soldo je u Kölnu upisao tek jedan remi u prvih pet službenih nastupa i mnogi su ga već instalirali pod naoštrenu giljotinu. Ipak, mirni stručnjak dočekao je svoje vrijeme i drugom pobjedom u nizu umirio stolicu koja se opasno ljuljala.

Nakon što je pobjedom u Stuttgartu pobjegao s dna bundesligaškog poretka, Soldo i njegov Köln potpisali su i najveće iznenađenje u kupu izbacivši aktualnog prvaka Wolfsburg rezultatom 3:2. Na poluvrijeme su išli s optimističnih 2:0 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Nigerijcu Ishiaku, a nakon što je Džeko smanjio na 2:1, za 3:1 je zabio Freiss. Wolfsburg je uspio smanjiti na 3:2, no Soldo je s igračima proslavio prolaz.

U dobroj seriji je i Igor Budan, oporavljeni Riječanin je zabio svoj drugi gol u zadnja tri nastupa za Palermo. Nakon što je prije dva kola spasio bod protiv Brija, Budan je zabio za 1:1 na domaćem travnjaku protiv Rome i svoj sastav vratio u igru protiv rimskog velikana. Palermo je bio blizu druge pobjede u pet nastupa u talijanskom prvenstvu, no Roma je dvije minute prije kraja Tottijevim penalom izborila konačnih 3:3.

U dvoboju njemačkog kupa HSV je gostovao kod Osnarbrucka i vratio se iz ponora. Domaćini su do 77. minute vodili sa 2:0, no tada je Petrić sa 20 metara pogodio desni gornji kut protivničkog vratara i udahnuo nadu svojim suigračima. Petriću je to treći gol u sezoni, dva je zabio u Bundesligi. Na tom valu HSV je je u 92. minuti nakon igranja rukom (siguran je sa 11 metara bio Trochowski) izborio produžetak, a u 100. minuti Demel je zaokružio preokret renomiranijeg sastava. Ipak, Osnarbuck je u 116. minuti izborio penale i tamo lakoćom izborio sljedeće kolo. Sva četiri njihova izvođača bila su točna, dok su Tesche i (nažalost) Petrić bili neprecizni.