messi uvjerljivo prvi

Šokirat će vas koliko zarađuju najbolji nogometaši Europe, a Modrić uskoro postaje šesti na toj listi

08.02.2019 u 12:21

Bionic
Reading

Iako su plaće nogometaša u Europi poslovna tajna, te nikad vjerojatno nećemo doznati koliko uistinu zarađuju najbolji nogometaši, francuski L'Equipe djeluje kao pouzdan izvor

Ugledni francuski L'Equipe, koji je organizator jednog od najcijenjenijih izbora za najboljeg nogometaša godine, objavio je ovog tjedna koliko zarađuju najplaćeniji igrači u Europi.

Istina, te su plaće izražene u u bruto iznosima, a kako se porezi razlikuju od zemlje do zemlje, onda su i neto plaće različite.

I zato ćemo se zadržati na bruto iznosima, vjerujući L'Equipeu.

Prema ovom izvoru - najplaćeniji nogometaš u Europi je napadač Barcelone, Argentinac Lionel Messi, koji mjesečno od kluba prima 8,3 milijuna eura.

  • +12
Luka Modrić - Zlatna lopta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL

Cristiano Ronaldo, koji je ljetos dres Reala zamijenio onim Juventusa, pak ima plaću od 4,7 milijuna eura, što je skoro pa duplo manji iznos od Messijevog.

Na trećem mjestu je Francuz Antoine Griezmann (Atletico, 3,3 milijuna eura), a iza su poredani Neymar (PSG, 3,06 milijuna eura), Luis Suarez (Barcelona, 2,9), Gareth Bale (Real, 2,5), Coutinho (Barcelona, 2,3), Alexis Sanchez (ManUtd, 2,28), Kylian Mbappe (PSG, 1,73) te Mesut Özil (Arsenal, 1,63).

Hrvatskih nogometaša nema na tom popisu, no ako je vjerovati izvorima bliskim Realu, Luka Modrić uskoro bi trebao potpisati novi ugovor s 'kraljevima', a prema njemu postao bi najbolje plaćeni igrač madridskog kluba.

Prema tome, Modrić bi po primanjima, trebao postai šesti najplaćeniji igrač Europe.