TRADICIJA PALA U VODU

Šokantna revolucija u boksu: Promjena dolazi odmah

01.03.2016 u 16:31

Bionic
Reading

Predsjednik Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) Ching-Kuo Wu najavio je u utorak kako bi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) mogli nastupiti i profesionalni boksači ukoliko se na vrijeme usvoje promjene statuta AIBA-e koje bi im to omogućile

U veljači je pokrenut postupak promjene statuta AIBA-e kako bi se na Igrama omogućio nastup profesionalcima kako bi se povećala medijska praćenost boksa, a rok za dovršetak postupka je lipanj ove godine s obzirom da će se posljednji kvalifikacijski turnir za plasman u Rio održati u Azerbajdžanu sredinom lipnja mjeseca.

'Profesionalni boksači će biti u Riju, samo još ne znamo koliko će ih biti. Svi koji će htjeti nastupiti na Igrama morat će proći isti proces kvalifikacija kao i amateri. Da bi to bilo definitivno, moramo još usvojiti promjene statuta što ćemo učiniti na izvanrednom kongresu u lipnju. Boks je jedini sport u olimpijskom programu u kojem ne nastupaju profesionalci,' rekao je Wu.

Pitanje je samo koji bi profesionalni svjetski prvak htio riskirati reputaciju u borbama koje se održavaju u tri runde što je velika razlika u odnosu na borbe u 12 rundi na koje su navikli.