počinje liga prvaka

Šokantna odluka trenera Manchester Uniteda; svi se pitaju što mu je to trebalo baš uoči gostovanja na Parku prinčeva?

20.10.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Večeras se igraju prve utakmice 1. kola nove sezone nogometne Lige prvaka. Najzanimljiviji susret trebao bi biti onaj u Parizu gdje PSG dočekuje Manchester United. A u redovima 'crvenih vragova' se večer prije ovog 'okršaja teškaša' dogodilo veliko iznenađenje. Ole Gunnar Solskjaer morao je povući neke nepopularne poteze kako bi razdrmao svoju momčad

Prve večeri nove sezone Lige prvaka na terene diljem Europe izlazi šesnaest momčadi. Od 18.55 sati u St. Petersburgu igraju Zenit i Club Brugge, a u istom terminu u Kijevu Dynamo dočekuje Juventus.

Od 21 sati na rasporedu je nekoliko pravih poslastice. Sudar Chelseaja i Seville u kojemu će jedan protiv drugoga zaigrati Mateo Kovačić i Ivan Rakitić, pa igraju još Lazio i Borussia Dortmund, Red Bull Leipzig i Bašakšehir, Barcelona i Dinamov 'krvnik' Ferencvaroš, Rennes i Krasnodar. A prava poslastica i okršaj 'teškaša' igra se u Parizu, na Parku prinčeva će snage odmjeriti PSG i Manchester United.

I baš je trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer večer prije današnjeg susreta objavio šokantnu odluku koja je poprilično uzdrmala njegovu momčad. Dakle, Solskjaer je uoči utakmice s PSG-om odlučio promijeniti kapetana svoje momčadi! Harry Maguire, stoper kojeg je United platio gotovo 90 milijuna eura, do sada je nosio kapetansku traku 'crvenih vragova', a sada uopće nije u kadru za večerašnju utakmicu! Navodno je ozlijeđen, no veći problem je njegova očajno loša forma i brojni kiksevi. Vjerojatno ga je Solskjaer odlučio 'spasiti' da ne potone još i više jer ni da je u najboljih formi Maguire bi teško izlazio na kraj s Mbappeom, Neymarom, Icardijem... Bolje mu je da je 'ozlijeđen'.

U isto je vrijeme Solskjaer odlučio kako ni Edinson Cavani neće konkurirati za utakmicu protiv PSG-a. A baš je Cavani prije nekoliko tjedana iz PSG-a stigao u United. Malo je reći da je Cavani, koji je u PSG-u proveo punih sedam sezona, legenda kluba s Parka prinčeva. Urugvajac je najbolji strijelac u klupskoj povijesti, odigrao je 301 utakmicu i zabio točno 200 golova! I baš je Cavani trebao debitirati za United protiv svog bivšeg kluba, ali morat će pričekati neku drugu priliku.

  • +8
Brighton - Manchester United, 3. kolo Premiershipa, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Glyn Kirk / POOL

Iznenađenima koje je Solskjaer priredio tu nije kraj jer je potpuno neočekivano imenovao novog kapetana. A to nije niti jedan od 'starosjedilaca' u momčadi 'crvenih vragova'. Novi kapetan, barem za utakmicu protiv PSG-a, će biti sjajni portugalski veznjak Bruno Fernandes koji je na Old Trafford stigao u siječnju, ali je odmah svojim igrama i fanatičnim pristupom osvojio srca navijača i svih u klubu. Ako je netko zaslužio kapetansku traku, onda je to baš Bruno Fernandes.

Nije nevažno spomenuti kako United na posljednjih 18 gostovanja u svim natjecanjima ne zna za poraz, a u PSG-u još pamte šokantan poraz iz ožujka 2019. godine kad su 'crveni vragovi' u uzvratu osmine finala Lige prvaka dostigli i prestigli zaostatak 2:0 iz prve utakmice na Old Traffordu. Svi su tada očekivali da će PSG pregaziti United, a 'crveni vragovi' su na kraju slavili 3:1 i ušutkali Park prinčeva...