nije bio prvi izbor, ali...

Dinamo je u posljednjim satima prijelaznog roka ipak uspio dovesti zvučno pojačanje, ali pojavila su se dva velika problema

20.10.2020 u 06:48

Bionic
Reading

Zoran Mamić u Dinamu je 'bog i batina', sportski direktor i trener, menadžer engleskog tipa. I kao takav je nakon plasmana 'modrih' u skupinu Europske lige pompozno najavio nekoliko pojačanja kako bi momčad bila konkurentna. No, niti jedan od planiranih igrača nije 'sletio' na Maksimir, stiglo je tek jedno dobro poznato ime, ali pitanje je kad će moći zaigrati...

Prva i najveća želja Zorana Mamića bio je Sportingov krilni napadač Rafael Camacho (20). Potentno desno krilo ili ofenzivni vezni prošao je omladinske škole Manchester Cityja i Liverpoola, a Mamić ga je želio dovesti na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa. No, u Sportingu su u posljednji trenutak odlučili kako Camacha ipak žele zadržati, bez obzira na to što je Dinamo navodno bio spreman platiti traženu odštetu od četiri milijuna eura.

I tu se Zoran Mamić našao pred zidom, samo nekoliko sati prije završetka prijelaznog roka ostao je bez igrača kojeg je već 'ukomponirao' u svoju momčad!

Zato su u Dinamu odlučili iz Sportinga 'povući' drugog nogometaša, igrača koji jako dobro poznaje stanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Tako je u posljednjim trenucima prijelaznog roka dogovoreno da na Maksimir dođe Josip Mišić (26)!

Podsjetimo, 'modri' su i ranije željeli angažirati Mišića, no u Sportingu su se iz nepoznatih razloga premišljali, sve do samoga kraja. Tako će nekadašnji igrač Osijeka i Rijeke s kojom je osvojio naslov prvaka Hrvatske ipak doći u Dinamo i to na posudbu do kraja 2021. godine.

Mišić je u siječnju 2018. godine za dva milijuna eura otišao iz Rijeke u Sporting, a Portugalci su ga u siječnju 2019. godine poslali na posudbu u grčki PAOK. U Solunu je Mišić proigrao, bio je jedna od najboljih igrača PAOK-a u prošloj sezoni (šest golova i 11 asistencija!), te je izabran i u najbolju momčad grčke lige! No, u solunskom klubu jednostavno nisu imali novca za otkup njegovog ugovora... A nesretni se Mišić u međuvremenu ozlijedio i završio na operaciji prepona.

I tu se pojavljuju za Dinamo dva velika problema. Prvi je ta ozljeda jer Mišić još nije počeo trenirati punom snagom i pitanje je kad će se uopće vratiti u natjecateljsku formu, a drugi je činjenica da u dresu Dinama neće moći igrati Europsku ligu već ima samo pravo nastupa u Hrvatski Telekom Prvoj ligi!

  • +5
Dinamo - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sjajni veznjak sigurno bi bio jako i zvučno pojačanje, samo da je zdrav i u formi. Ovako, pitanje je koliko će Dinamo imati koristi od ovog 'pompoznog' transfera. Nakon svega će se oni optimistični pomiriti sa sudbinom i reći 'bolje išta nego ništa', a dežurni će kritičari - sada se barem tako čini - vrlo brzo doći na svoje. Jer teško da Dinamo s ovim kadrom igrača može izdržati sve izazove u Europskoj ligi i HT Prvoj ligi.

Koliko je stanje kritično najbolje govori činjenica da je u Dinamo - u totalnoj panici i histeriji zbog 'iznenadnog' manjka igrača - posljednjeg dana prijelaznog roka iz Lokomotive vraćen Mario Čuže! Uz to je Zoran Mamić 'reaktivirao' dvojicu ranije otpisanih, a to su - Izet Hajrović i Iyayi Atiemwen! Podsjetimo, obojica su bila na transfer listi, Mamić ih se pod svaku cijenu želio riješiti, ali - nije uspio. I dečki su sada ponovno s prvom momčadi Dinama, navodno već rade punom parom i bore se za mjesto u prvih 11. Kao da se ništa niti nije dogodilo jer Dinamo već u četvrtak (22. listopada, 21 sat, Arenasport 1) na Maksimiru igra utakmicu 1. kola Europske lige protiv Feyenoorda. I svaka je pomoć više nego dobrodošla...

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Od 15 zabijenih golova u nepotpunom 8. kolu Hrvatski Telekom Prve lige za vas smo izdvojili pet najboljih golova kola. Video s najboljim golovima pogledajte u nastavku.

Hrvatska 1. liga

Osijek-Lokomotiva17:05
Hajduk-Šibenik0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb761019
2.Gorica851216
3.Osijek741213
4.Rijeka640212
5.Hajduk731310
6.Slaven Belupo71427
7.Šibenik82157
8.Varaždin82157
9.Lokomotiva61235
10.Istra 196181255

Sljedeće utakmice

23.10.Varaždin-Slaven Belupo
24.10.Istra 1961-Osijek
24.10.Lokomotiva-Hajduk
25.10.Šibenik-Dinamo Zagreb
25.10.Gorica-Rijeka