atp masters 1000 montreal

Šokantna odluka Rafaela Nadala: Nemam izbora, u ovom trenutku moram razmišljati o svom zdravlju...

05.08.2022 u 15:19

Bionic
Reading

Organizatori ATP Masters 1000 turnira u kanadskom Montrealu u samo su jednom danu doživjeli dva teška udarca. Prvi je bio očekivan, a to je službena objava da se Novak Đoković povukao iz glavnog ždrijeba jer ne može dobiti dozvolu za ulazak u Kanadu. No, pravi šok stigao je par sati kasnije od Rafe Nadala

Rafael Nadal odlučio je da neće nastupi na ATP Masters 1000 turniru u Montrealu.

'Bik s Mallorce' se nakon ozljede na Wimbledonu prije nekoliko dana vratio treninzima, ali sad je objavio da mu treba još vremena za oporavak i pripremu povratka na turnire.

Osvajač 22 Grand Slam titule na treningu je osjetio 'blagu neugodu', zbog koje nije želio riskirati novu ozljedu.

'Nadam se da ću opet igrati u Montrealu, turniru kojeg volim i koji sam osvajao pet puta pred navijačima koji su me uvijek lijepo dočekivali. Nemam izbora nego da u ovom trenutku razmišljam o svom zdravlju...', napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Turnir u Montrealu igra se od 7. do 14. kolovoza, a na njemu neće biti ni Novaka Đokovića koji zbog svojih antivakserskih stavova i odbijanja cijepljenja protiv koronavirusa ne može dobiti dozvolu za ulazak u Kanadu i SAD.

Nadal je turnir u Montrealu osvajao 2005., 2008., 2013., 2018. i 2019. godine, kad je bilo i posljednje izdanje ovog Mastersa 1000.