hoće li se oporaviti?

Šok za Lea Messija i njegove 'gaučose'; Argentinci uoči utakmice s Nizozemskom ostali bez dva važna igrača

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 10:11
  • Objavljeno 08.12.2022 u 10:11
Bionic
Reading

Argentina i Nizozemska utakmicu četvrtfinala SP-a igraju u petak (9. prosinca, 20 sati), a pobjednik tog dvoboja ide na boljeg iz ogleda Hrvatske i Brazila. No, Argentinci su se iznenada našli u velikim problemima

Nizozemska pod vodstvom iskusnog izbornika Luisa van Gaala na ovom SP-u igra vjerojatno najljepši nogomet, a u petak ih čeka četvrtfinale s Argentincima.

S druge strane, 'gaučosima' nije nimalo lako jer će prolazak u polufinale morati tražiti bez dva izuzetno važna igrača.

Leo Messi će tako protiv Nizozemske ostati bez pomoći Angela di Marije koji nije igrao ni susret osmine finala protiv Australije, a na posljednjem se treningu ozlijedio veznjak Rodrigo De Paul.

A baš je De Paul na ovom SP-u pravo otkriće u redovima Argentine, jedan je od najboljih 'gaučosa', no posljednji je trening napustio nakon samo pola sata vidno šepajući.

  • +26
Argentina - Australija, SP u nogometu, 3.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Argentinski izbornik Lionel Scaloni tako nije siguran hoće li će De Paula i Angela Di Mariju za utakmicu protiv Nizozemske. Di Maria će najvjerojatnije krenuti s klupe, De Paul je i dalje upitan, a Leo Messi je ostao bez dva izuzetno važna suigrača na terenu. 'Gaučosi' sada s pravom još i više strepe od Nizozemaca...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal