THUNDER VODI 1-0

Šok za Curryja i Warriorse; razljutili Westbrooka i izgubili kod kuće

17.05.2016 u 08:55

Bionic
Reading

Košarkaši Oklahoma City Thundera kao gosti su svladali aktualne NBA prvake Golden State Warriorse sa 108:102 u prvoj utakmici završnog kruga doigravanja u Zapadnoj konferenciji odigranoj u noći s ponedjeljka na utorak u Oaklandu.Warriorsi su na poluvremenu imali 13 koševa prednosti, ali nije bilo dovoljno...

Na poluvremenu je u domu aktualnih NBA prvaka vladala slavljenička atmosfera. Najkorisniji igrač NBA lige Stephen Curry upravo je s istekom vremena pogodio svoju drugu tricu u razmaku od 40 sekundi i donio Warriorsima 13 koševa prednosti za drugo poluvrijeme.

No gostujući trener Billy Donovan i njegovi igrači nisu pognuli glave. Nisu klonuli ni kad je u 27. minuti domaća momčad imala +14 (66-52).

'Za ovakve utakmice morate imati poseban način razmišljanja. Naši dečki su svjesni u što su ušli i dobro znaju da ništa neće biti lako', rekao je trener Oklahoma Cityja koji je u svojoj prvoj sezoni na NBA parketima već napravio mnogo izbacivanjem San Antonija u konferencijskom polufinalu, a sad su njegovi "gromovi" prodrmali i Oakland.

Napad Warriorsa, koji su u prvom poluvremenu ubacili 60 koševa, u drugom je dijelu postao prilično sterilan. Domaća momčad postigla je u posljednjoj četvrtini svega 14 poena, najmanje ove sezone. Klay Thompson je posljednji od svojih 25 koševa ubacio u 8. minuti treće četvrtine, a ni Stephen Curry nije puno bolje prošao. Nakon što je u prve 33 minute postigao 23 koša, u preostalih 15 ostao je na samo jednoj trici, kojom je smanjio zaostatak Golden Statea na 96-101 u 44. minuti.

Do velike pobjede u Oracle Areni goste su predvodili Russell Westbrook s 27 koševa i 12 asistencija te Kevin Durant s 26 poena i 10 skokova, a vrijedan je doprinos dao centar Steven Adams ubacivši 16 koševa uz 12 skokova. Treba reći kako je Westbrook u prvom poluvremenu ubacio svega tri koša, a 'eksplodirao' je u trećoj dionici kada je ubacio 19 koševa.

'Mi se volimo natjecati i znali smo da će ovo biti teška utakmica. Ovdje je teško igrati, njihova je momčad prepuna vrhunskih igrača, ali mi smo isto sjajna momčad. Večeras nismo igrali najbolje što znamo, ali smo pobijedili', kazao je nakon utakmice Westbrook koji je tijekom utakmice zbog grubih osobnih pogrešaka nekoliko puta dobio udarac po licu zbog čega se kasnije – jako razljutio. Pogotovo u trećoj četvrtini…

Najkorisniji igrač reguralnog dijela sezone Stephen Curry bio je najbolji igrač Warriorsa s 26 poena, 10 skokova i sedam asistencija, ali je imao i sedam izgubljenih lopti. Klay Thompson je ubacio 25 koševa uz devet skokova, a Draymond Green je završio dvoboj s 23 poena i pet skokova.

'Bili smo čvrsti u obrani i uspjeli smo ostati koncentrirani u završnici kad smo pogađali ključne šuteve. Mi smo prilično nesalomljiva skupina i uvijek se borimo do posljednjeg daha', rekao je Kevin Durant koji je na klupi proveo svega dvije i pol minute te unatoč lošem šutu iz igre (10/30) s 26 koševa i 10 skokova bio ključan u pobjedi Thundera.

Ni Russell Westbrook nije bio šuterski raspoložen (7-21), ali je s 27 koševa, 12 asistencija, sedam osvojenih lopti i šest skokova bio vidljiv na obje strane igrališta i dobio je dvoboj protiv Stephena Curryja.

'Nije dobar osjećaj kad izgubiš prvu utakmicu u seriji i to kod kuće. No, dobro je što imamo priliku za popravak i za pokazati svoje pravo lice', rekao je kapetan Warriorsa na neki način najavljujući drugačiju sliku svoje momčadi već od druge utakmice koja je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu.

Druga utakmica finala Zapada na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu, a Golden State je ponovno domaćin.

NBA doigravanje - konferencijska finala

Zapad

Golden State - Oklahoma City 102-108

(Oklahoma City vodi u seriji s 1-0)