EP RUKOMETAŠA

Šok u susjedstvu! Srbi će protiv Hrvata zaigrati znatno oslabljeni; izbornik s liste putnika za Europsko prvenstvo izbrisao najboljeg igrača

03.01.2022 u 08:42

Bionic
Reading

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić ispao je s liste putnika za Europsko prvenstvo koje započinje 13. siječnja.

Izbornik srpske reprezentacije Španjolac Toni Gerona bio je prinuđen na ovaj potez zbog Nenadićeve ozljede.

"Nastup je bio neizvjestan, nada je postojala, ali nakon dodatnih pregleda utvrđeno je da je stupanj ozljede nažalost takav da Nenadić neće moći putovati na Europsko prvenstvo", objavio je Rukometni savez Srbije.

Početkom prosinca zvijezda mađarskog Veszprema je zadobila ozljedu mišića. Prvobitna procjena bila je da će biti odsutan šest tjedana i ona se pokazala točnom pa će Srbija u Szegedu protiv Hrvatske nastupiti bez ovog iskusnog igrača.

Srpski mediji pišu kako ovo vjerojatno znači i definitivan kraj Nenadićeve reprezentativne karijere. U reprezentaciju se vratio prošle godine nakon dolaska španjolskog izbornika Tonyja Gerone na čelo reprezentacije. Prije toga zbog nesuglasica nije nosio reprezentativni dres.

Da su Srbi opasni i bez njega pokazali su u Zrenjaninu i na Kreti kada su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo osvojili tri boda protiv svjetske velesile.

Srpski rukometaši u nedjelju su nastavili završne pripreme za Europsko prvenstvo koje će se od 13. do 30. siječnja 2022. održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Sastav Orlova doživio je određene promjene pa su se ove godine u trenažni proces nakon završetka obaveza u svojim klubovima uključili i igrači iz Bundeslige Prema izvornom popisu izbornika Gerone, na završnim pripremama za Europsko prvenstvo našli su se Dejan Milosavljev, Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i kasnije pozvani Nemanja Zelenović. Drugi dio priprema ne nastavljaju Danilo Radović, Davor Basarić i Mihajlo Radovanović.

U skupini C osim Hrvatske i Srbije su još Francuska i Ukrajina. Kauboji prvenstvo otvaraju protiv Francuza (13. siječnja, 20.30 sati), slijedi susret sa Srbijom (15. siječnja, 20.30 sati) i na kraju prvog dijela natjecanja s Ukrajinom (17. siječnja, 20.30 sati).