postao glavna vijest

Šok u Srbiji: Jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša odlukom vezanom za Kosovo izazvao totalnu pomutnju

21.02.2020 u 09:51

Bionic
Reading

Talentirani 17-godišnji branič Ilija Ivić odabrao je igrati za Kosovo, te tako postao prvi Srbin koji je donio takvu odluku

Ilija Ivić, 17-godišnji srpski nogometaš, postao je glavna tema medija u Srbiji i široj regiji. Mladić iz Gračanice slovi za jednog od najtalentiranijih mladih igrača, a igra za albanski Flamurtari. Njegove utakmice su već pohodili skauti Fenerbahčea, Galatasaraya, PAOK-a, Olympiakosa i Milana, ali to nije razlog zbog kojeg je postao tema broj jedan u susjedstvu.

Mladi je Ivić odlučio igrati za Kosovo, te je tako postao prvi Srbin u povijesti koji će zaigrati za tu reprezentaciju. Pozivi iz Kosova su stizali i ranije, ali ih je Ivić odbijao. Sada se ipak odlučio prihvatiti ponudu Kosovskog nogometnog saveza.

'Puno mi znači poziv u reprezentaciju. To je pokazatelj moje kvalitete i daje mi dodatan motiv. Moj glavni fokus ostaje klub. Istina, dio mene se kaje zbog ove odluke, ali za moju karijeru je važno da sam i reprezentativac', rekao je Ivić.

Izbornik U-19 reprezentacije Kosova u koju je pozvan Ivić, Ramiz Krasniqi, već je ranije komentirao tada potencijalni dolazak Ivića.

'Mene kao trenera, a ni nogometni savez, ni najmanje ne interesira tko je koje nacije ili vjere. On je jedan od većih talenata. Igra na poziciji centralnog obrambenog igrača. Izuzetno je visok, jako inteligentan igrač i momak koji je pokazao da se na njega može računati', komentirao je Krasniqi i dodao:

'Kao izbornik U-19 reprezentacije sam ga gledao na nekoliko utakmica i svidio mi se kao igrač i kao karakter. Nakon jedne utakmice sam razgovarao s njim. Pohvalio sam ga i rekao mu da će, ako tako nastavi tako, biti jedan od kandidata za reprezentaciju ako to poželi, samo da malo smanji kilažu', govorio je ranije Krasniqi, a mladi Ivić je očito skinuo koju kilu i obukao dres Kosova.