mitska staza

Šok u skijaškom svijetu; najdraža utrka Ivice Kostelića odlazi u povijest, utrke u Wengenu više se neće voziti!

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 20.05.2020 18:32
  • Objavljeno 20.05.2020 u 18:31
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: OLIVIER MORIN / AFP / Profimedia

Švicarski skijaški savez objavio je u srijedu šokantnu vijest kako jedno od dva najpoznatija skijališta na kojima se održavaju utrke Svjetskog kupa, ono u Wengenu, od sezone 2021./'22. više neće biti u kalendaru Svjetskog kupa

Iz Švicarskog saveza su kao razlog za ovakvu odluku naveli neslaganje vezanu uz financijske uvjete s lokalnim organizatorima.

'Nismo u mogućnosti ispuniti financijske uvjete Organizacijskog odbora iz Wengenai stoga ćemo ga izbaciti iz kalendara utrka Svjetskog kupa. Za nas je važno osigurati atraktivne utrke Svjetskog kupa u Švicarskoj, pa tako i one na stazi Lauberhorn, ali pod dobrim financijskim uvjetima', objavio je Švicartski skijaški savez.

Wengen je, uz austrijski Kitzbuehel, najpoznatija postaja Svjetskog kupa, a najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je na strminama Lauberhorna ostvario šest od svojih ukupno 26 pobjeda u karijeri - četiri u slalomu i dvije u kombinaciji.

Ne treba ni naglašavati kako je utrke na stazi Lauberhorn svake godine pratio rekordan broj navijača, često ih je bilo i do 40.000 po utrci.