postignut dogovor

Lionel Messi više nije slobodan igrač; Argentinac ekspresno pronašao novi klub

07.08.2021 u 09:56

Bionic
Reading

Argentinski nogometni čarobnjak, 34-godišnji Lionel Messi, koji je 21 godinu bio igrač Barcelone i kojoj je donio čak 35 trofeja, preko noći morao je napustiti katalonski klub. No, nije dugo čekao na novi angažman

Iako je odmah bilo jasno da tek PSG ima dovoljno novca, ali i sportskih ambicija koje bi zadovoljile Lionela Messija, tijekom petka spominjale su se još neke opcije - poput Manchester Cityja, Chelseaja...

Ipak, to su sve samo bila nagađanja, jer Messi je navodno već u četvrtak, odnosno na dan objave kako on i Barcelona prekidaju suradnju, sve dogovorio s PSG-om.

U petak navečer potvrdio je to i Khalifah bin Hamad Al Thani, član obitelji koja je u vlasništvu francuskog kluba.

Podsjetimo, Messiju je u lipnju istekao prošli ugovor s Barcelonom te je kao slobodan igrač mogao potražiti novi klub, no i njegova želja i želja kluba bile su da ostane u Barceloni u koju je stigao kao 13-godišnji dječak. Messi je čak pristao i na prepolavljanje svoje plaće te je preostalo još da Barcelona njegov novi ugovor uskladi s pravilnikom o financijskom 'fair playu' La Lige.

Kako Barcelonin dug iznosi više od milijardu eura, pokazalo se nemogućim uskladiti novi Messijev ugovor s pravilnikom La Lige. Prekid suradnje bio je neminovan, a Messi od petka ima novi klub.