NOVI KAOS

Šok na Parku prinčeva; Kylian Mbappe samovoljno donio odluku koja je uzdrmala sve u PSG-u i definitivno rastužila Pariz

13.09.2020 u 13:27

Bionic
Reading

Kylian Mbappe ne namjerava produljiti suradnju s PSG-om te je obavijestio upravu francuskog prvaka kako s Parka prinčeva odlazi sljedećeg ljeta

Novi kaos u Parizu! Sezona je tek počela, a potresi u bogatom PSG-u odmah su krenuli. Nakon izgubljenog finala Lige prvaka pariški klub mogao bi doživjeti jednako bolan udarac od svoje zvijezde Kyliana Mbappea.

Francuski napadač igra svoju četvrtu sezonu u dresu francuskog prvaka i odlučan je u tome da mu je to posljednja. Prema pisanju engleskog Timesa, 21-godišnji napadač otišao je kod glavnih ljudi PSG-a kako bi im rekao da će odraditi četvrtu godinu iz petogodišnjeg ugovora, a zatim potražiti novi izazov.

Znači neće biti nikakvog produljenja suradnje, a pošto će u ljeto 2021. Mbappeu ostati tek jedna godina ugovora (do 2022.), jasno je da će ga čelnici biti prisiljeni prodati.

Nije tajna da Francuz preferira Španjolsku i Englesku. O interesu Reala već se puno pisalo, a zadnjih tjedana sve se glasnije šuška o zanimanju Manchester Uniteda i Liverpoola. Mbappe u svojim istupima nije skrivao oduševljenje tim klubovima, a posebno s Liverpoolom.

'Ono što radi Liverpool je nevjerojatno. Kada ih gledate to izgleda tako lako, ali nije. Igraju svaka tri dana i pobjeđuju, pobjeđuju i pobjeđuju', nedavno je rekao mladi golgeter.

Možda su ovo samo glasine kako bi si Mbappe podebljao plaću u mogućem novom ugovoru, jer mu sadašnji jamči oko 18 milijuna eura, a on bi najmanje dvostruko više. Inače, riječ je o neto iznosu...

  • +96
PSG - Bayern, finale Lige prvaka Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL

Podsjećamo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca kojem je prvo platio 35 milijuna eura za posudbu, a zatim još 145 milijuna eura kako bi ga otkupio.

Prema transfermarktu, Mbappe je uvjerljivo najvredniji igrač na tržištu – procijenjen je čak na 180 milijuna eura (u jednom trenutku je bio i 200), a iza njega su Raheem Sterling i Neymar sa 128, pa Sadio Mane, Mohamed Salah, Harry Kane i Kevin de Bruyne sa 120 milijuna eura.