BRITANCI NA 'STUPU SRAMA'

Šok i zgražanje u Srbiji! Jednog od najboljih igrača proglasili Hrvatom

04.07.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Ofenzivac Ajaxa i srpske nogometne reprezentacije, 34-godišnji Dušan Tadić sjajno igra u dresu Kopljanika, a ujedno je i među najboljim igračima reprezentacije iz susjedstva

Britanski portal 90min, čiji je fokus na nogometu, objavio je popis najboljih asistenata 21. stoljeća u europskim TOP ligama.

I na toj listi vodeći je donedavni igrač PSG-a Lionel Messi s prosjekom 0.35. Iza njega je belgijski majstor Kevin de Bruyne s većim prosjekom - 0.41, no argentinski čarobnjak ima veći broj asistencija u odigranim utakmicama (357 u odnosu na De Bruyneovih 281).

Messijev najveći suparnik Cristiano Ronaldo zauzeo je osmo mjesto s prosjekom 0.20 (236 asistencija), dok se na poziciji iza njega smjestio Dušan Tadić s prosjekom 0.32 (234 asistencije).

I kod svakog je igrača stavljena zastavica zemlje iz koje dolazi. Sve su igrače smjestili u 'pravu' državu, osim Dušana Tadića, uz čije je ime stavljena zastava Hrvatske.

Ta greška nije mogla proći neprimijećeno u srpskom Kuriru, koji je čekao dva dana (jer je vijest objavljena još 2. srpnja), hoće li portal grešku ispraviti. Ali nije i zato danas s tog portala 'vrišti' naslov:

'DUŠAN TADIĆ JE HRVAT‘: E sada su dotakli DNO DNA! Je l' moguće da su Britanci ovo uradili? OSRAMOTILI su se kao nikad u životu!'.