GRAĐANI POSLALI PONUDU

Zašto Manchester City 'ruši' cijenu Jošku Gvardiolu? Zna se koliko Leipzig traži

04.07.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i stoper RB Leipziga, 21-godišnji Joško Gvardiol, figurira kao jedan od najboljih mladih nogometaša na svojoj poziciji, a zbog čega ga u svojim redovima želi i aktualni europski prvak, Manchester City

Ime Joška Gvardiola već mjesecima u nogometnim krugovima kotira jako visoko. I procjenjuje se da će njegov odlazak iz RB Leipziga postaviti novi rekord kada je u pitanju visina odštete među braničima.

Zasad je rekorder Harry Maguire, koji je u ljeto 2019. godine iz Leicestera preselio u Manchester United, a Vragovi su za njega platili 90 milijuna eura.

Gvardiol bi iz Leipziga trebao otići za barem 100 milijuna eura.

'Joško Gvardiol i njegovi zastupnici potvrdili su nam njihovu želju za odlaskom u Manchester City. Da, u razgovorima smo sa Cityjem', rekao je sportski direktor Max Eberl u razgovoru za Leipziger Volkszeitung te istaknuo:

'Za 100 milijuna eura plus bonusi Joško Gvardiol će završiti u Guardiolinim rukama! Taj transfer i visina odštete učinit će Gvardiola najskupljim braničem u povijesti nogometa, ali možda će nam trebati još nekoliko dana za konačni dogovor'.

Zanimljivo, Gvardiol je već prije koji tjedan dogovorio osobne uvjete, a sada se čeka dogovor klubova. No, iako je Eberl bio jasan, Fabrizio Romano objavio je informaciju kako Manchester City i dalje 'licitira'.

Radi se o 75 milijuna eura fiksno i nepoznatom iznosu bonusa. Romano navodi da je Leipzig ponudu - odbio.