ATRAKCIJA

'Snježni leopard' na ZOI u Vancouveru

10.12.2009 u 10:47

Bionic
Reading

Na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. svojeg predstavnika imat će i afrička zemlja Gana - za nastup u dvije skijaške discipline kvalificirao se i Kwame Nkrumah-Acheampong, čiji je nadimak Snježni leopard

U današnjem svijetu malo tko se povodi krilaticom - važno je sudjelovati. Tako većina na OI dolazi s ciljem da osvoji medalju. No ima i onih kojima je i sam dolazak na ZOI velik uspjeh i njima je cilj da ne budu posljednji.

Takav skroman rezultat priželjkuje Ganac Kwame Nkrumah-Acheampong koji je izborio pravo da se natječe u slalomu i veleslalomu.

'Ne želim biti zadnji. Ima nekoliko natjecatelja iz 'malih' reprezentacija koje mogu pobijediti i dat ću sve od sebe da to napravim. Također, ne želim da bude prevelik zaostatak između mene i prvoga', najavio je Nkrumah-Acheampong iza kojega su samo dvije utrke u društvu najboljih skijaša.

Bilo je to na svjetskim prvenstvima u Äreu (2007) i Val d'Isereu (2009). U Švedskoj je bio posljednji u veleslalomu, a dvije godine kasnije isti rezultat je ostvario i u slalomu. No u veleslalomu u Francuskoj je bio uspješniji, jer je imao bolje vrijeme od predstavnika Nepala i Mongolije, iako je zaostao više od minute za pobjednikom Carlom Jankom.

'Dajem sve od sebe s resursima koje imam na raspolaganju', izjavio je Ganac koji će zasigurno biti jedan od ljubimaca onih koji će pratiti ZOI.