turska ispred engleske

Sneijder posramio Liverpool: Znao sam da ću u Galatasarayu osvojiti više trofeja

01.03.2018 u 11:08

Bionic
Reading

Legendarni nizozemski nogometaš Wesley Sneijder (33) trenutno igra za katarsku momčad Al-Gharafa, a u karijeri je nosio dresove Ajaxa, Real Madrida, Intera, Galatasaraya i Nice. U trenucima kad je bio u naponu snage, 2013. godine, želio ga je Liverpool, ali on je radije otišao u Tursku. Sada se zna i zašto...

Navijači Liverpoola diljem svijeta doživjeli su 'živčani slom' nakon što je Wesley Sneijder (33) otkrio zašto je u ljeto 2013. godine, kad je odlazio iz milanskog Intera, odbio ponudu da se priključi momčadi s Anfielda. Legendarni je nizozemski ofenzivni veznjak imao sjajnu karijeru, 'gradili' su ga u Ajaxu iz kojeg je otišao u madridski Real, a potom i u milanski Inter s kojim je 2010. osvojio i Ligu prvaka.

Kad mu je istakao ugovor imao je nekoliko primamljivih ponuda, bilo mu je 28 godina, igrački je bio u naponu snage i očekivalo se kako će se priključiti nekom od europskih velikana. Navodno je imao izdašnu ponudu Liverpoola, čelnici 'redsa' željeli su ga dovesti na Anfield, no Sneijder ih je - glatko odbio. Umjesto Liverpoola odlučio je prihvatiti ponudu iz Turske te je završio u Galatasarayu. 

Navijači Liverpoola nisu mogli vjerovati da je odbio engleskog velikana, a Wesley Sneijder napokon je pojasnio svoju odluku.

'Mnogi europski klubovi su me željeli kada sam odlučio napustiti Inter', započeo je Sneijder i nastavio:

'Liverpool je tada pokazao najviše interesa i znam da su ljudi bili šokirani kada sam izabrao Galatasaray.'

Pa dobro, zašto Galata, a ne Redsi?

'U sebi imam pobjednički mentalitet i igram za titule. Otišao sam tamo jer sam znao da ću osvojiti više titula nego u Liverpoolu. Nakon svega vidim da sam dobro postupio', zaključio je Sneijder i šokirao navijače 'redsa'. Jednom jedinom izjavom posramio je engleskog velikana, no statistika i brojke na njegovoj su strani.

S Galatasarayem je Sneijder u četiri sezone osvojio dva naslova prvaka, četiri je puta uzeo turski Kup i još tri puta Superkup. Liverpool za to vrijeme, od 2013. do 2017. godine, nije osvojio niti jedan trofej...