kvalifikacije za lp

Kakav šok za Crvenu zvezdu; moldavski Sheriff uskratio Beograđanima play-off Lige prvaka i mogući okršaj sa zagrebačkim Dinamom

10.08.2021 u 21:06

Bionic
Reading

Nogometaši Crvene zvezde nakon beogradskih 1:1 protiv moldavskog Sheriffa, ni u Tiraspolu nisu uspjeli doći do pobjede te su ostali bez nastupa u play-offu Lige prvaka, a u kojem su se trebali susresti s boljim iz ogleda Legije i Dinama. Sheriff je na svom stadionu, posve zasluženo, slavio 1:0

Nakon ždrijeba u Nyonu, koji je odredio da će pobjednici dvoboja Sheriffa i Crvene zvezde ići na boljeg iz okršaja Legije i Dinama, u Beogradu su počeli slaviti i pripremati teren za okršaj s hrvatskim prvakom.

Istina, trener Zvezde, Dejan Stanković upozoravao je na snagu Sheriffa, a nakon dvije utakmice pokazalo se da je bio u pravu.

Jer već na Marakani, odnosno stadionu Rajka Mitića (op.a. ta je utakmica završila 1:1), moldavska momčad pokazala se kao kompaktnija, organiziranija, brža i agresivnija, te je posve zasluženo prošla u play-off Lige prvaka. Uskrativši crveno-bijelima okršaj s pobjednikom boljeg iz okršaja Legije i hrvatskog prvaka, Dinama.

Sheriff je takav bio i na svom stadionu u Tiraspolu, gdje je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela došao do prednosti 1:0. Strijelac je bio Kolumbijac Arboleda, jedan od čak 10 stranaca koji su krenuli u početnoj momčadi.

Domaćinima se u ovoj utakmici priključio i jedini Moldavac, iako on to nije, Brazilac Luvannor, na kojeg je u razgovoru za tportal Zoran Zekić rekao da je riječ o najboljem igraču ove momčadi.

Naravno, s tom prednošću, Sheriff se u drugom dijelu i zatvorio, prepustivši Zvezdi terensku inicijativu, ali gosti iz Beograda nisu uspjeli stići do cilja. a dok su i napadali, strepili su hoće li domaćini iz kontre prelomiti utakmicu.

Do kraja rezultat se više nije mijenjao, te su igrači moldavskog kluba stigli u priliku domoći se najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

  • +10
FK Crvena zvezda - FC Sheriff, 3. pretkolo Lige prvaka, 4.8.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC