VUJOVIĆ 'ČUPA KOSU'

Slovenski mediji pišu o velikom šoku uoči Eura u Hrvatskoj

03.01.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Sastave rukometnih reprezentacija za Euro u Hrvatskoj kroje ozljede, a niti slovenska nacionalna vrsta nije pošteđena takvih problema, izbornik naših susjeda Veselin Vujović uoči početka prvenstva ostao je bez važnog igrača Mateja Gabera

U hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji problemi s ozljedama su nažalost uobičajeni uoči svakog velikog natjecanja, gotovo svaki puta smo u borbe za medalje odlazili osakaćeni, a zbog ubitačnog ritma u kojem je svake godine najmanje jedno veliko prvenstvo (nekad i dva kada su Olimpijske igre) i druge nacionalne selekcije suočene su s otkazima zbog povreda.

Do početka Eura ostalo je manje od deset dana, a šok su sada doživjeli Slovenci kojima se na psolijepodnevnom treningu u utorak ozlijedio pivot Matej Gaber. Ovaj 26-godišnji igrač mađarskog Szegeda slomio je prst na nozi i propustit će Euro, a umjesto njega uskočio je kružni napadač Celja Matic Suholežnik.

>> Nestrpljivi Domagoj Duvnjak uoči utakmice sa Srbijom: Jedva čekam tu euforiju!

Slovenski mediji pišu da je to veliki udarac za reprezentaciju, jer je Gaber jedna od najboljih karika u sastavu, a dobro ga pamti i Hrvatska kojoj je zabio tri gola u utakmici za svjetsku broncu 2017. kada su naši susjedi slavili 31:30 te osvojili svoju prvu medalju na tome natjecanju.

  • +15
SP u rukometu, Hrvatska - Slovenija, utakmica za brončanu medalju Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić

Inače, Slovenija svoje utakmice igra u zagrebačkoj Areni, a prvi dvoboj je 13. siječnja protiv makedonij,. Atmosfera bi trebala biti paklena, jer se očekuje više od dvije tisuće Slovenaca, a bučnu podršku imat će i Makedonci.